BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

10.1.11

L'INDEPENDENTISME A LES MUNICIPALS (Aleix Costa)

Continua el debat al bloc d'Esplugues decideix sobre les diferents alternatives polítiques de cara a les properes eleccions municipals a Esplugues.

L'Aleix Costa ens dóna també la seva opinió:

És molt interessant que sorgeixi aquest debat, encara que es realitzi tard.

Que a Esplugues hi fa falta una alternativa real és quelcom innegable, però no és una cosa nova, és un fet visible des de fa molts anys.

Des de “La Guitza” sempre hem sigut partidaris de les Candidatures d’Unitat Popular, però al nostre poble, per la seva realitat autòctona i social, seria necessari crear una plataforma o coalició de diferents forces que pugui representar una alternativa real per governar el nostre poble. I com és evident, des de posicions realment transformadores i que reculli els anhels i reivindicacions de la vila.

Nosaltres hem participat, com tantes altres persones, a Esplugues Decideix amb la intenció de realitzar la consulta independentista a Esplugues, però també per treballar noves complicitats amb altres sectors polítics del poble, i considerem que tot això s’ha assolit a la perfecció.

Però la pregunta que hauríem de fer-nos és: “Realment hi ha interès per part de les diferents forces polítiques d’Esplugues?”. Això aniria referit directament a ERC i ICV, que són les formacions que podrien generar més treball conjunt i que podrien iniciar una possible “Entesa per Esplugues”, que de ben segur que afegiria a persones independents. Malauradament, no sembla que s’encaminin cap aquest sentit, si no que prefereixen treballar prioritzant els interessos de les seves “marques polítiques” i les seves poltrones. Tots sabem que els partits tenen interessos en les diferents institucions, com són el consell comarcal i les diferents diputacions, per exemple. Tot això dificulta la possibilitat de crear aquesta alternativa.

Per altra banda, des de l’àmbit netament independentista, ens trobem una ERC molt debilitada a nivell nacional i aquest fet es notarà a Esplugues, així que tenen bastants possibilitats de quedar-se fora. Per altra banda, l’absurda aparició a les municipals de formacions com SI o Reagrupament, que es reclamen com a transversals i tenen un programa social nul, encara debilitaran més la seva representativitat. Si més no, podria ser interessant reunir els diferents sectors independentistes del poble per conèixer les seves intencions a les municipals i poder estudiar una coalició de perfil independentista i d’esquerres.

Nosaltres des de “La Guitza” veiem amb bons ulls totes aquelles iniciatives que puguin significar un canvi en positiu a la nefasta situació política del poble. En cas de que s’iniciessin converses en qualsevol de les dues situacions que es poden plantejar, hi participaríem prenent com a base programàtica el “Programa Marc” de la CUP per a les pròximes eleccions municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada