BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

22.12.10

VEU, VEUS DE DONA: MARIA MERCÈ MARÇAL

Us presentem un resum visual d'un estudi sobre l'obra de Maria Mercè Marçal i la intertextualitat que va establir amb poetes, escriptores i crítiques femenines i feministes. El resum fa un breu recorregut per la poesia de Maria Mercè Marçal, a través del pensament i l’obra d’aquestes dones que tant van influir-hi.


Maria Mercè Marçal,  professora, traductora, crítica literària, però sobretot, poeta. La seva obra és una contínua exploració de la poesia femenina; una recerca constant d’un jo literari femení que busca camins propis que l’ajudin a configurar una veu femenina dins del camp literari i poètic.
Marçal, en aquesta recerca d’una veu de dona, estableix una intertextualitat amb poetes, escriptores i crítiques femenines. Figures clàssiques de la poesia lèsbica com Safo i les seves principals deixebles: Nossis de Locres i Renée Vivien; poetes del selge XX com Sylvia Plath, Adrienne Rich i Anna Akhmàtova; filósofes i teòriques feministes com Simone de Beauvoir, Monique Wittig, Judith Butler, Hélène Cixous, Luce Irigaray, , Luisa Muraro, Julia Kristeva, Jessica Folkart...

Per veure l'estudi complet cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada