BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

22.12.10

ATAC INDIGNANT CONTRA LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) fa una “crida a la desobediència per defensar la immersió lingüística a les escoles” després que el Tribunal Suprem hagi ordenat avui “garantir que el castellà sigui llengua vehicular a l'ensenyament”.

Considerem que la decisió de l'òrgan judicial espanyol d'obligar la Generalitat a modificar el sistema d'immersió lingüística per equiparar el castellà amb el català és un “nou atemptat a la llengua que trenca els fonaments de Catalunya com un sol poble i que posa les bases per separar els nens en funció de la llengua dels seus pares”. De fet, recorda que han estat menys d'una desena de pares a tot el país els que han reclamat acabar amb la immersió lingüística, una xifra que qualifica d'”irrisòria” davant la gran majoria de pares i mares d'origen i idioma divers que defensen sense ambigüitats el dret dels seus fills a aprendre el català.

Davant d'aquest fet, la CAL insta el nou govern a “plantar cara de forma decidida” i arribar fins on faci falta per evitar l'aplicació d'una mesura que provocarà un important retrocés en la normalització social del català, que no deixa de recular com ho avalen les darreres enquestes. L'entitat tampoc descarta promoure mobilitzacions amb d'altres entitats de defensa de la llengua si la classe política catalana es manté en un segon pla. La CAL emmarca la decisió del Suprem en la involució lingüística que estan promovent l'espanyolisme emparant-se en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut del passat estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada