BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.12.10

DISCULPES, PERÒ....

Acabo de llegir en el bloc d'en Roger Pons, regidor de l'Ajuntament d'Espluuges de Llobregat per CiU, un post titulat "El mal ús de les dades personals" que fa referència directament a la meva persona i a les dues entitats que tinc l'honor de presidir: La CAL d'Esplugues i Esplugues decideix.

Abans de res, vull manifestar en primer lloc la meva responsabilitat única i directa a l'hora de fer servir determinades adreces electròniques per tal d'enviar una felicitació de Nadal en nom de la CAL. En segon lloc, demano disculpes pùblicament si algú s'ha pogut sentir molest pel fet d'haver rebut aquesta postal en què la CAL es limitava a desitjar un Bon Nadal.

Dit això, també m'agradaria dir la meva, a títol personal i en cap cas en nom de les entitats que presideixo, respecte a aquest tema.

1. La CAL d'Esplugues ha enviat tres correus electrònics: el primer, era per fer difusió de l'acte del Correllengua 2010; el segon, per oferir el projecte Xerrem a Esplugues, un projecte de difusió de l'ús social del català que, per tercer any consecutiu, organitza la CAL d'Esplugues en col·laboració amb voluntaris que hi participen de manera totalment desinteressada. El tercer, al qual es refereix el post d'en Roger Pons, ha estat una felicitació nadalenca que desitja un Bon Nadal i, com sempre diem, una molt bona feina per a l'any 2011.

2. La CAL d'Esplugues en el primer correu enviat mostrava de manera força clara aquest missatge:

   Si no voleu rebre més informació de la CAL d'Esplugues, simplement retorneu-vos el correu amb la paraula NO

Algú ens va respondre i ja l'hem eliminat del nostre llistat.

3. Em sorprèn particularment que un fet com aquest mereixi un post al bloc d'en Roger Pons. Qui no té feina sembla que el gat pentina. Si més no, hem d'agrair que hi apareguem, encara que sigui per "mala praxis". No recordo, i si m'equivoco ja em desmentireu, que després de 8 anys de funcionament de la CAL a Esplugues i d'haver organitzat 9 Correllengües, de fer un programa per ETV Llobregat, el qual ha iniciat la seva sisena temporada i porta ja 52 programes; després d'haver creat i promocionat l'espai Xerrem de Grups de conversa en català que, com ja he citat abans, ha engegat el tercer curs amb més 40 aprenents que assiteixen a les sessions; després d'haver estat una de les entitats fundadores de la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular;  després d'aquest munt d'activitats i de preséncia constant al poble, mai, la CAL ha aparegut en el bloc d'en Roger Pons. Tampoc en té cap obligació, només faltaria, però resulta, si més no, sorprenent.

4.  No m'agrada gaire tampoc el to que es desprén del post. Frases com "és un abús del dret a la privacitat"  o "pel respecte i pel bé de tothom, hauria de tenir present a fi i efecte d'evitar mals majors", em semblen del tot exagerades quan, per exemple, estem farts tots plegats de rebre correus electrònics, trucades telefòniques o informació per correu sense que mai hàgim facilitat nosaltres mateixos les dades. Em permeto recordar al Sr. Pons, que representa un partit polític, que jo mai de la vida he autoritzat que m'enviïn propaganada electoral els diversos partits que tenen prou pressupost per fer-ho. Constantment rebo informació i propaganda que no desitjo i que mai he demanat.

5. Ara mateix enviaré un nou correu al nostre llistat d'adreces explicant el fet i demanat que, si us plau, qui no vulgui rebre informació de la CAL d'Esplugues que ens respongui amb un simple i senzill NO. Automàticament despareixerà dels nostres llistats.

6. Espero que, de la mateixa manera que hem estat protagonistes per un fet agridolç en un post del bloc del Sr. Roger Pons, també, d'ara en endavant, ho siguem per les nostres activitats i la nostra presència constant dins del món social, cultural i polític d'Esplugues.

Bon Nadal i molt bona feina per a l'any 2011!

5 comentaris:

  1. Molt bé Jaume! Tens tot el nostre suport!

    ResponElimina
  2. En Roger Pons, defensor infatigable dels drets del poble d'Esplugues i de Catalunya...

    ResponElimina
  3. Quizá si Uds. No fueran todos de E.R.C y monopolizaran la C.A.L el Sr.Ponts hablaría algo mas de su entidad. Y a buen entendedor pocas palabras bastan.

    J.A. Oliver

    ResponElimina
  4. Ui, ui, ui! Que equivocats que anem.... "Ladran, luego cabalgamos!

    ResponElimina
  5. Be, jo que tinc poc a dir, també vull dir la meva, i cal a dir que he refrenat molt les meves paraules. Deixo aquí el mateix escrit que he deixat al Bloc del senyor Pons, que ja veurem si el publica o el censura.

    "Doncs mireu, jo aquí no pinto res, però els temes personals es resolen en la privacitat, si realment una veïna es queixava d'això, tindries que haver portat el tema en privat, i abans de res parlar amb el Jaume en privat, i no deixar un missatge al teu bloc, com si els problemes personals d'una persona tinguessis que ser de domini public.
    Una altre cosa es que hagués hagut una negativa del Jaume, o que s'hagués repetit la historia, llavors si seria per fer public això.
    Però publicar un cas aïllat, te una flaire a la que tots estem massa acostumats.
    Jo com a veí, em queixo, d'aquesta actitud, i jo no soc gens misteriós."

    ResponElimina