BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.7.10

CORRELLENGUA D'ESPLUGUES 2010

17 de juliol. 7 del vespre. El correllengua 2010 es posa en marxa a Esplugues de Llobregat, enguany, amb un format totalment diferent. Sense oblidar la part lúdica, el Correllengua d'Esplugues 2010 ha estat més amatent a la vessant cultural i lingüística. De caire molt més intimista, ha volgut recordar i homenatjar la figura del gran poeta i prosista català Salvador Espriu, de qui, enguany, commemorem el 25è aniversari de la seva mort.

Jaume Calatayud i Vicente Monera ens van oferir el seu espectacle poeticomusical El que he escrit és escrit. Durant 50 minuts ens hem submergit en el món poètic de Salvador Espriu. Hem fet un repàs a la vida del poeta de Sinera i Lavínia; hem pogut copsar, a través de la veu de Jaume Calatayud i Vicente Monera , la personalitat d'Espriu, la seva figura racional i ètica, el seu intel·lectualisme al servei, sempre, del seu país, la seva llengua i la seva cultura.

La música i la veu de Vicente Monera i de Jaume Calatayud ens han fet viure o reviure els poemes d'Espriu d'una manera molt diferent, però sempre amb un grau molt alt d'emotivitat. Els sentiments hi han aflorat i s'ha establert un fort lligam d'emocions entre el públic, els rapsodes i els versos espriuans.


Poder participar (perquè l'espectador no és únicament un receptor del missatge poètic, sinó que, a través dels seus propis sentiments i emocions, en forma part, es troba immers en l'univers poètic) en l'espectacle El que he escrit és escrit, ha estat, de veritat, tot un luxe.


El Correllengua va acabar en festa. Música i ball amb en Francesc Marimon i La portàtil FM.



Més fotografies, es l'espai CALdesplugues del Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada