BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

1.5.10

8 DE MAIG: IX PREMIS JOAN COROMINES

L'any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliurem al voltant de la festivitat de Sant Jordi.

Aquests premis volen ser el reconeixement de la CAL cap a persones o col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat.

Des de l’any 2002, han estat diverses les personalitats del món de la cultura i la llengua catalanes que ens han fet l’honor d’acceptar aquest premi. Des de Biel Majoral a Lluís Arola, dos dels primers guardonats, fins al poeta alguerès Antoni Canu, mereixedor del premi en la passada edició, noms il·lustres han rebut aquesta distinció: el bisbe Antoni Deig, Joan Laporta, Vicent Torrent, Eliseu Climent, Najat El Hachmi, Salvador Cardús, Isabel-Clara Simó...

Al seu costat, entitats i col·lectius molt diversos als quals uneix el fil conductor del seu ferm i decidit compromís en favor de la llengua i cultura catalanes: El 9 esportiu, el circ Cric, Veu Pròpia, Jimmy Jazz, la Federació Catalana de Patinatge, Bon Preu, Plataforma pel Dret a Decidir, ETV Llobregat, Cavall Fort, el Club Súper 3...

Enguany, el 8 de maig, al Casino del Centre de l’Hospitalet de Llobregat, tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels IX Premis Joan Coromines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada