BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

10.11.09

I’M CATALAN I LOVE FREEDOM


L’ 11 de novembre de 2009, a les onze i onze del matí; farà 91 anys que en aquesta data i hora ja era vigent l’armistici que va donar per acabada la Primera Guerra Mundial i que reestructurava Europa amb el naixement de nous estats com Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Txecoslovàquia, Iugoslàvia i Hongria.

En aquest acte intervindran:

Joan Solà, Premi d’Honor de les lletres catalanes (lingüista, doctor en filologia catalana i Membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans); Toni Strubell (lector de la Universitat de Deusto i coordinador de la Comissió de la Dignitat); l’eurodiputat Oriol Junqueras representant d’Esquerra integrat en el grup ALE/Verds i Enric Canela (llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona, doctorat en Química, especialitat Bioquímica, i catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular).

Per aquest motiu els catalans en un dia i en una hora tan assenyalada serem presents altre cop a Brussel·les, al Parlament Europeu, a per fer sentir la nostra veu i tornar a explicar a la comunitat internacional el cas irresolt català.

Tots els eurodiputats rebran un exemplar del llibre ‘Deu Mil en xarxa per l’Autodeterminació’. En ell hi trobaran un recull fotogràfic de la iniciativa que va fer possible que el 7 de març de 2009 es celebrés a Brussel·les sota el lema ‘Volem l’Estat propi’, la manifestació més important de catalans fora de les seves fronteres reivindicant el dret de Catalunya a la seva independència.

A partir d’aquest acte es donarà per començada la campanya I’m Catalan I love freedom que tindrà continuïtat fins al final de la presidència espanyola de la Unió Europea, per tal d’aconseguir que la veu de Catalunya ocupi el seu lloc en el món.

Volem que Catalunya sigui el proper estat d’Europa.

Més d’un centenar de poblacions catalanes consultaran el proper 13 de desembre als seus ciutadans si volen la independència. Molts d’altres ho faran en els propers mesos. Catalunya està començant a decidir el seu futur. Ara és l’oportunitat de fer sentir la nostra veu del mode que sempre ens ha diferenciat als catalans: pacíficament i democràticament.

ACTE DE PRESENTACIÓ: I’m Catalan I love freedom
Parlament Europeu, Brusel.les
Sala: P7C050
Hora: 11h 11minuts

1 comentari:

  1. Mentrestant, avui mateix, una delegació de la Coordinadora del 13-D era a Brussel·les, per presentar la iniciativa i demanar la mediació contra qualsevol intent legal o il·legal de l'estat espanyol per aturar les consultes. El trident Tremosa-Junqueres-Romeva fa feines, alternativament, en qüestions d'infrastructures, reivindicació de l'oficialitat de la llengua i drets civils. En López Tena, fa unes setmanes, considerava vital exprèmer el que quedava d'any, justament per evitar la presidència espanyola de la UE. D'ací l'urgència de fer el 13-D a Osona que, de moment, va camí d'abastir tota la comarca. Però sembla que el propi fet que l'estat espanyol assumeixi la presidència de la unió europea pot ser positiu, i tot. Les mancances de l'estat espanyol (la transició, l'impediment del dret de reunió a l'esquerra abertzale, l'ús d'advocats de l'estat contra les consultes), agreujades, a més, per la profunda crisi econòmica i laboral, poden veure's afuades si Zapatero-Moratinos han de bregar en el context internacional.

    ResponElimina