BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.11.09

CAL PARLAR DE LLENGUA: ILP TELEVISIÓ SENSE FRONTERES I ELS TALLERS PER LA LLENGUA

Demà, dijous 12 de novembre, en directe per ETV Llobregat (TDT canal 36), el programa CAL Parlar de Llengua girarà a l'entorn de dues iniciatives de gran importància per a l'ús social de la llengua catalana.
Acció Cultural del País Valencià ha engegat la campanya per una ILP Televisió sense fronteres. La CAL, juntament amb altres organitzacions del país, s'hi adherit. Es tracta de posar en marxa una ILP (Iniciativa Legislativa Popular), una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. El projecte de llei s'ha presentat a la Mesa del Congrés espanyol avalat per un grup de persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte, i a partir d’aquest moment es disposa d’un màxim de 9 mesos per a recollir un mínim de 500.000 signatures vàlides en el conjunt de l’Estat espanyol.

Per què aquesta ILP? Demà tindrem ocasió de parlar-ne amb Andreu Bunyol, un dels coordinadors de la campanya al Principat.
Tallers per la Llengua es dedica a la realització de tallers adreçats a fomentar la sensibilitat envers la diversitat lingüística, la plena consciència de la situació actual del català, i l’adopció de conductes lingüísticament assertives que facilitin el manteniment de la vitalitat de la llengua catalana, ajudant així a assolir la seva normalització plena, i a esdevenir la llengua comuna de totes les persones que viuen en territori lingüístic català.
Demà conversarem amb en David Vila, secretari de l'Entitat.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per convidar-nos-hi, felicitats pel programa i endavant amb la feina!
    David Vila i Ros

    ResponElimina