BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

9.5.09

TOT UNA LLIÇÓ

Avui, ja ho hem citat en anteriors posts, és la gran manifestació del País Valencià. És la manifestació en defensa de la llengua i la cultura catalanes; la manifestació per la llibertat d’expressió; la manifestació per una televisió sense fronteres.

M’agradaria destacar, però, el que per a mi és el punt més important d’avui: el protagonisme que han assumit les organitzacions juvenils valencianes.

Acció Cultural, en un gest importantíssim, ha decidit donar tot el protagonisme enguany a les organitzacions juvenils valencianes. Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CCOO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats i Joves de Ca Revolta s’han unit per aprovar un Manifest conjunt, encapçalar la manifestació del 9 de maig (els seus representants duran la primera pancarta) i fer el parlament final de la manifestació.

Quan aquí ens trobem en molts casos amb un escàs relleu generacional pel que fa a temes com la llengua i la cultura, des del sud ens donen un exemple –grans i joves- de quin ha de ser el camí.

Tot una lliçó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada