BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

13.5.09

HO PODREM SENTIR I VEURE?

Malgrat que els principals mitjans, com ja va sent habitual, no se'n fan ressò, avui, a la final de copa entre el Bilbao i el Barça, hi ha previstes un seguit d'accions reivindicatives.


Llegeixo a Directe.cat:


Des de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes es repartiran 5.000 xiulets amb l'eslògan ‘Una nació-Una selecció’. També han redactat un manifest arrel de l’encontre d’aquesta nit. D’entre d’altres coses cal destacar que afirmen que ‘Catalunya, així com també Euskal Herria, és una nació amb dret a tenir seleccions esportives pròpies i poder competir oficialment en campionats internacionals.’

També afegeixen que ‘Defensem el dret dels esportistes catalans a decidir lliurement la selecció que volen representar sense que hagin de ser sancionats, com fins ara, quan no ho fan amb Espanya’.És per tot això que donen suport a la reacció de la grada explicant que ‘defensem la llibertat dels aficionats catalans a poder tenir la seva pròpia selecció i a sentir-s’hi representats a totes les competicions internacionals’.

Ahir mateix Catalunya Acció i ESAIT (la plataforma pro seleccions basques) van dur a terme una roda de premsa conjunta a Barcelona i van fer una crida a les dues aficions a ‘xiular’ i a ‘donar l'esquena’ a l'himne espanyol quan el monarca faci l'entrada a la llotja. El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, va demanar que Mestalla fos ‘un clam’ contra les imposicions de l'Estat espanyol.

Des dels estaments espanyols, sembla que es vol evitar l'impacte mediàtic que poden tenir aquestes accions. la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s’ha plantejat amagar com sigui les accions dels afeccionats: TVE i TV3 tenen ordres de no ensenyar la graderia amb pancartes reivindicatives i també de no enfocar la reacció quan soni l’himne espanyol. També la RFEF pretén posar a tot drap els altaveus que emetran l’himne espanyol. Fins i tot s’ha plantejat de col·locar altaveus arran de gespa.


Ho podrem sentir i veure?

Potser sí, si connectem amb Catalunya Acció que vol emetre en directe per Internet el moment en què soni l’himne espanyol i les aficions facin la seva protesta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada