BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

27.4.09

EL PRINCIPI DE L'ESCISSIÓ? (1)

Els esdeveniments van molt més ràpid que jo mateix a l'hora d'escriure. Quan encara no he pogut acabar de reflexionar sobre l'article Patriotisme i dignitat, m'arriba la notícia que Joan Carretero ha decidit donar-se de baixa d'ERC.

Tot es precipita... La primera reacció de l'actual direcció d'ERC ja va ser, per a mi, equivocada. Cridar l'autor d'un article, per molt crític i dissident que sigui de la línia oficial, a la seu nacional per tal de donar explicacions? Explicacions de què i sobre què? Sobre el pensament lliure d'un militant? Sobre la llibertat d'escriure on un vulgui i sobre allò que vulgui?

Davant la negativa -prevista- de Carretero a sotmetre's a aquesta mena de control de pensament, ERC respon amb una altra decisió equivocada: li obre un expedient i el suspèn temporalment de militància.

Joan Carretero ha reaccionat ràpidament i de manera fulminant: s'ha donat de baixa del partit.
El principi de l'escissió? Segurament. Què passarà a partir d'ara?
Crec que no tindré temps d'acabar la reflexió sobre Patriotisme i dignitat sense que alguna altra notícia trasbalsi el món independentista.

1 comentari:

  1. En un partit assembleari també s'han de complir les regles del joc, un cop acabat el congrés nacional s'ha de respectar la majoria i treballar conjuntament, en Carretero no ho ha fet aixì.

    ResponElimina