BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

16.2.09

UN MATEIX SISTEMA LINGÜÍSTIC

Continua la pantomima pel que fa a la recepció de les emissions de TV3 al País Valencià.
El nou acte d’aquest teatre de l’absurd ha tingut lloc al Congreso de los Diputados. S’ha escenificat una nova paròdia amb una posada en escena en què han intervingut actors i actrius destacats i coneguts per les seves brillants actuacions, tant en el terreny de la comèdia com en el del drama.

Després de l’escenificació, ara li ha tocat el torn a l’altre “Corral de la Comèdia”, aquest cop situat al sud del territori. El vicepresident primer del consell executiu de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, ha rebutjat la moció aprovada al Congreso de los Diputados en què es demana que es faciliti el fet que TV3 i Canal 9 puguin veure's recíprocament al País Valencià i Catalunya perquè comparteixen "un mateix sistema lingüístic".
En el seu monòleg, el senyor Rambla ha argumentat que "El nostre Estatut d'autonomia estableix que el valencià és la llengua del nostre poble, forma part dels nostres sentiments i de les nostres senyes d'identitat, i de cap manera tolerarem l'homologació amb la llengua catalana".

El problema de fons radica precisament en això, en el fet que “compartim un mateix sistema lingüístic”. Si no fos així, no hi hauria cap problema perquè TV3 es veiés arreu dels Països Catalans, de la mateixa manera que es poden veure televisions com la d’Euskadi, Galícia o d’arreu del món .

Mentrestant, els mesos van passant i la “Gran Comèdia” continua tirant endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada