BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

8.1.09

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!

El mes de juliol de 2008, una maniobra política fa que es dissolgui la Federació d’Esports en Altura, que agrupava a nivell mundial les modalitats de marató de muntanya, cursa de muntanya i quilòmetre vertical. Es funda una nova federació internacional, la ISF. Es redacten uns nous estatuts que deixen clar que només admetran una federació amb dret a vot per cada estat. Resultat final de tot aquest batibull: la Federación Española de Deportes de Montaña passa a ser nou membre del nou ens i les federacions catalana i basca en queden excloses.

El mes passat, el Tribunal de Primera Instància de París emetia una sentència en contra de la demanda interposada per la Federació Catalana de Rugby que demanava la seva admissió dins de la Federació Internacional., El jutge francès admetia com a fonament jurídic el decret de la dictadura que el 1941 va anul·lar les federacions catalanes.

Abans de cloure l’any 2008, només 30.000 persones, la majoria colombians, van presenciar en directe l’amistós Catalunya-Colòmbia. La falta d’implicació dels polítics, de la Federació i també d’alguns jugadors ha anat produint un desgast considerable d’aquest tipus de partits que fan que ens preguntem si a hores d’ara serveixen realment per a alguna cosa.

Demanda de la Federació Española de Bolos contra la Federació Catalana de Bitlles i Bowling... Retirada d’unes subvencions a la Federació Catalana d’Handbol...

Per parlar de tot això, avui dijous, 8 de gener, a les 22 h en directe per ETV Llobregat, en el programa CAL Parlar de LLengua podrem conversar amb:

Lluís Aloy, entrenador i seleccionador nacional català de curses de muntanya.
Xavier-Albert Canal, president de la Federació Catalana de rugby.
Sergi Blázquez, vicepresident de la Plataforma proseleccions esportives catalanes.

El programa es podrà veure en redifusió:
Divendres, 9 de gener, a les 10 h.
Dissabte, 10 de gener, a les 12.30 h
UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada