BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

30.1.09

L'ELEMENT CLAU


Home! Sense que serveixi de precedent, estem totalment d’acord amb el president Montilla.

En el debat sobre la cohesió social de Catalunya, el president ha dit que “un dels principals elements, potser l’element clau i central d'aquesta integració, no és altre que la llengua”; i ha afegit que "l’immigrant ha de percebre que ens alegra constatar el seu esforç per parlar la llengua catalana i ha d’arribar al convenciment que el coneixement d'una nova llengua és una eina per a la llibertat, l’autonomia personal i el progrés.”

Aniria bé, però, que aquest discurs se l’aprenguessin també tots aquells que ja fa anys que viuen aquí i per als quals l’ús del català sembla que no es trobi entre les seves prioritats. També seria bo que tots els catalanoparlants reflexionéssim sobre el contingut d’aquest missatge per tal que aprenguéssim a valorar la nostra llengua com cal i a saber distingir qui són els nostres enemics lingüístics.

Posats a citar enemics... La "Fundación para la Defensa de la Nación Española" (Denaes), que té en el seu patronat d'honor entre altres, a Aleix-Vidal-Quadras, ha concedit el premi “Españoles ejemplares 2009” a l’aerolínia Air Berlín. Quins són els mèrits d’aquesta companyia aèria: “por mantenerse firme en su defensa de la libertad y del derecho de las empresas que operan en España para utilizar el español en cualquier ámbito y lugar de la Nación".

Atenció a alguns dels noms que componen aquest jurat: la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; el dramaturg Albert Boadella; l'exciclista i comentarista de TVE, Pedro 'Perico' Delgado; el president del Sevilla Futbol Club, José Mª del Nido; l'historiador Fernando García de Cortázar; Ana Mª Vidal Abarca, la víctima del terrorisme... i d’altres perles del nacionalisme espanyol.

I, no ser si premonitòriament, Carles Casajuana ha guanyat el premi Llull amb la novel·la titulada: L'últim home que parlava català.

Espero que les dones el continuaran parlant per molts anys....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada