BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

20.12.08

ÈTNIA, COMÈDIA I ELS PASTORETS D’ESPLUGUES (3)

Els Pastorets, els Pastorets d’Esplugues, han arribat puntuals, una vegada més, a la seva cita anual.

Enguany he tingut l’oportunitat de viure ben de prop bona part del tràfec, dels nervis i també de la satisfacció que s’experimenta formant part de la colla Pastorets i Companyia.

Volem felicitar Pastorets per l’extraordinària idea de convidar les entitats d’Esplugues a formar part d’aquesta experiència. Tres Tombs, Espluga Viva, Castellers, l’Esbart, Bastoners, Boiets Esquitxafocs, Diables, Geganters, Boc de Biterna i la CAL d’Esplugues hem pogut, cadascú en una representació, col·laborar en aquesta obra interpretant un dels personatges que en configuren el repartiment.

Una gran iniciativa que, entre moltes altres coses, ajuda a fomentar la unió i la col·laboració entre aquest munt d'entitats que, des d'Esplugues, treballem diàriament i des de diferents àmbits per la nostra cultura popular.

Els Pastorets d'Esplugues és un espectacle ple d'agilitat, d’humor, d'ironia, de música i cançons; de crítica política, social i religiosa: Tot plegat fa que, durant les més de dues hores de representació, l’interès no decaigui en cap moment.

Tothom fa el seu paper (o els seus papers). Destacaria, però, els personatges de Salvatore (Jordi Gomila); el cardenal Mouco Fal·lera (Eduard Castelló); Sant Miquele-Gabriele (Chema Sánchez); la Loida (Meri Molero). Gran interpretació, plena de gràcia i humor. Prop de 70 personatges que van desfilant sense parar al llarg de l’obra. I (no ens oblidéssim pas!) els 15 dimoniets i dimonietes que hi aporten la seva innocència infantil, carregada de tendresa.

Darrere dels personatges, 45 persones més s’ocupen de tot el que es cou darrere de les bambolines: regidora, apuntadora, decorats, vestuari, maquillatge, llums, so, músiques, cançons, producció, direcció... i un munt de col·laboradors més.

Teatre popular. Un espectacle únic. Una obra totalment espluguina. Com diu el seu programa de mà: “Una història plena de sentiments i follies diverses, reflex en clau d’humor del món on vivim.”

Una obra original que s’allunya cada vegada més dels clàssics Pastorets de Folch i Torres. Una obra, però, que manté, sobretot i malgrat tot, el seu missatge de pau i amor.

Gràcies per deixar-nos-hi participar!

Per molts anys, i que duri!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada