BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

27.10.08

QUAN S'ACABARAN AQUESTS JUDICIS?

Molts dels que érem de vacances durant el mes d’agost, en tornar, ens vam quedar sorpresos en veure que havien estat talats molts dels arbres que formaven part del cinturó natural de seguretat entre l’espai urbà i el Parc de Collserola dins les obres del projecte urbanístic Caufec-Porta BCN.

Aquesta talada massiva d’arbres es va produir el dimarts 19 d’agost, quan la majoria de gent era fora de la ciutat gaudint de les vacances d’estiu. La talada va arribar també a l’Av. dels Països Catalans, zona afectada per l’accessibilitat del pla Caufec. Tal com es va informar en el seu moment des de moviments.net, aquell dimarts d’agost, unes veïnes del barri de Finestrelles van adonar-se que, en aquesta zona, s’estaven talant dues alzines de més de 20 metres d’alçada i diversos pins. Per tal d’impedir-ho, dues persones es van encadenar a dos arbres, mentre una altra s’enfilava a un tercer i un grup de deu persones feia de suport mostrant l’oposició a la tala. L´acció es va aguantar durant dues hores mentre els treballadors anaven talant els arbres que no estaven protegits i la policia autonòmica i local vigilava de prop el grup concentrat.
Aquestes accions han desencadenat conseqüències. Demà, dimarts 28 d’octubre, l’Eulàlia, veïna de Finestrelles, serà jutjada per encadenar-se a una alzina durant aquella acció protagonitzada el mes d'agost. Malgrat que van ser tres les persones que es van encadenar a diversos arbres, només la veïna de Finestrelles està acusada de desobediència, danys i coaccions per romandre dues hores al peu d'un arbre fins que la policia va tallar les cadenes.

Demà, s’ha convocat una concentració de suport a l’Eulàlia davant dels jutjats d’Esplugues.

Els convocants es pregunten, i nosaltres també, quan s'acabaran aquests judicis? I més encara... Quan jutjaran els especuladors, els corruptes i els destructors de la natura?
Més informació a moviments.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada