BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

21.10.08

HALLOWEEN A PORTAVENTURA? UNA BONA CASTANYADA!

Aquest és el lema de la nova campanya de Criteri.cat.

Us reproduïm el text de la carta que s'envia als responsables de Port Aventura.

Benvolguts/des responsables de Port Aventura,

Com a ciutadà d’aquest país, vull mostrar-li el més absolut desacord amb la campanya publicitària que el seu establiment està duent enguany (que té continuitat respecte anys anteriors), destinada a la potenciació de la festivitat del Halloween com a atracció del seu complex d’oci.

Crec que la seva empresa, que sovint ha estat presentada com un emblema del país en qüestions d’oci, hauria de ser més sensible a les pròpies tradicions, i aprofitar el seu potencial de captació d’autoctons i turistes per promoure altres tipus de festivitats, amb més història i arrelament en el territori.

Les festes populars són quelcom que ens identifiquen com a país, i com a tals les volem preservar i mantenir. Entenem que la seva ferotge campanya de promoció del Halloween no tan sols no ajuda a aquest manteniment, sinó que creiem que ataca frontalment aquestes festivitats, ja que promou una iniciativa uniformitzadora i sense tradició al país, que no fa més que malmetre una tradició com la Castanyada.

És per això que els demanem la retirada d’aquesta campanya i els convidem a potenciar la Castanyada com a element de màrqueting i de captació de clients. De no ser així, poden comptar que no tornaré a posar els peus en el seu establiment.

Atentament,

2 comentaris:

  1. Estic totalment d'acord en que aquesta campanya s'ha de parar!!! no entenc com la tv catalana accepta spots com aquest. Jo quan el passen, canvio de canal ja que no suporto ni la musica ni les imatges.- A catalunya tambe tenim celebracions tradicionals i populars per diades com tots sants, nadal, sant joan, etc. que ens hem de proposar potenciar i no deixar-nos engatussar per costums vingudes d'altres paissos. Evidentment, als EEUU dingu se li ocurreix fer la castanyada i menjar panellets per molt costum mediterrania que sigui...ells ja tenan el seu hallowen; en canvi nosaltres arraconem lo nostre i ens apuntem a qualsevol snob que es posi a tiro.
    ¿Segu que si a Port aventura organitzassin una bona castanyada, amb panellets i vi bo, no tindrian mes èxit? Haurian de provar-ho
    salutacions a tots

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb pepebotella, jo tambe canvio de canal cada vegada que surt aquesta propagnda, es una campanya bastant
    desafortunada. Ja està be de voler-nos encol·lomar coses de fora i deixar de banda les nostres.
    Gràcies

    ResponElimina