BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.9.08

DE LA PERPLEXITAT A LA DECISIÓ

No m'estranya que les conclusions del recent estudi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) fossin que els ciutadans de Catalunya no saben on va aquest país i estan desorientats i perplexos.
Totalment perplexos...
Diumenge dia 28 de setembre, i si una bona tempesta, amb llamps certers, no hi posa remei, a les 11 del matí, es posarà en marxa una manifestació a la plaça Urquinaona amb el lema "No a la imposición lingüística en nuestras escuelas".

Sabem com els agrada de jugar amb el lèxic i amb el significat de les paraules als enemics de la llengua catalana, perquè la manifestació està clar que és en contra de la immersió lingüística a les escoles catalanes, un mètode de sobrada credibilitat i de resultats exitosos.

La manifestació és també en contra de la normalització de la llengua catalana. Es vol impedir sigui com sigui que el català pugui un dia arribar a ser una llengua normal d'ús habitual i quotidià, que pugui arribar a esdevenir la llengua comuna de tots els ciutadans que ens guanyem les garrofes en aquest país.

La manifestació, en síntesi, és contra Catalunya i contra els Països Catalans, perquè s'ataca el seu principal signe d'identitat: la llengua. L'idioma que durant segles ens ha servit, no només per comunicar-nos, sinó que ha estat l'element més decisiu de cohesió i de resistència nacionals.

No sabem que passarà el diumenge, perquè la provocació és de les més escandaloses que els nostres enemics s'han atrevit a fer en temps de democràcia. Segurament, els xenòfobs de la llengua tindran tota la protecció dels mossos i de la policia municipal. Bona falta els farà...

Totalment perplexos...
Potser ja va sent hora d'abandonar la perplexitat i passar a la indignació, a la valentia, al coratge..., perquè si no passem de la perplexitat a la decisió el nostre futur com a poble es presenta ben negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada