BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.4.08

PREMIS JOAN COROMINES: ETV LLOBREGAT

ETV Llobregat, premi per a la iniciativa local en favor de la llengua i la cultura catalanes.

ETV neix el 24 de setembre de 1985, però no és fins al 21 de setembre de 1986 que comença fer emissions regulars. Al llarg d'aquesta 17 anys d'existència sempre ha mantingut els trets i principis fonamentals dels seus orígens: servei públic, pluralisme informatiu, normalització lingü´sitca, potenciació dels senyals d'identitat, particpació ciutadana, impuls de l'associacionisme i el voluntariat i, finalment, escola de formació professional.
ETV parteix de la idea que la televisió local ha de servir com a eina de normalització i potenciació de la llengua catalana enfront de la invasió d'altres llengües que patim des de les altres cadenes televisives, des de l'anomenada "televisió sense fronteres" i la globalització.
La televisió local potencia tots aquells valors, tradicions i constums que ens identifiquen com a país i que fan que els ciutadans del Baix Llobregat se sentin pertànyer a un mateix col·lectiu.
ETV vol aconseguir que els ciutadans se sentin part de la vida de la comarca i del seu entorn. No d'una manera anònima, o mitjançant una realitat llunyana, sinó amb formes dinàmiques que facin de la televisió l'eina i no l'objectiu que ens ha de permetre arribar més fàcilment a un dels objectius principals: potenciar la llengua, la cultura i les tradicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada