BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.2.08

EL PRESIDENT COMPANYS A "LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA"

El proper dijous 28 de febrer, a les 22h per ETV Llobregat, el programa LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA girarà a l’entorn de la figura del president de Catalunya Lluís Companys i Jover.

El president Companys és un dels personatges més importants i segurament més controvertits que ha donat la nostra història més recent. Un home que va presidir el nostre país en una època convulsa i extremadament difícil. Un personatge històric que ha estat superat per la seva pròpia mort, que l’ha convertit en un dels mites del nacionalisme d’esquerres.

Jaume Marfany conduirà el programa que comptarà amb els següents convidats:

En Carles Llorens i Vila. Llicenciat en filologia catalana i ha cursat un doctorat en història moderna. Ha treballat com a periodista a la premsa comarcal i també a la barcelonina. Actualment és secretari de relacions internacionals de CDC i autor o coautor de llibres de reflexió política i d’història, entre altres: Sunyol, l’altre president afusellat.

Robert Surroca i Tallaferro. Documentalista. A finals dels anys cinquanta va ingressar al Front Nacional de Catalunya on va ser responsable de l’aparell clandestí del grup. Va col·laborar en la redacció de la biografia del president Macià editada pels exiliats del Front i en els opuscles publicats a El Correo Catalán titulats Històries de la clandestinitat. Ha recopilat tots els poemes dedicats al president Companys en un llibre titulat Catalunya a Companys. Ha col·laborat en diverses publicacions com Diari de Barcelona, El Maresme, l’AVUI, El Temps, El Llamp i l’Avenç. És cofundador del Grup per a l’Anul·lació del Procés al President Lluís Companys.

Joan Tardà. Llicenciat en Filosofia i Lletres i professor de secundària. Vinculat als moviments reivindicatius ciutadans i de dinamització cultural. Autor de diversos llibres de recerca històrica sobre el Baix Llobregat i sobre la ciutat de Cornellà. Va ser militant del PSUC, de Nacionalistes d’Esquerra i del Comitè de Solidaritat amb els Patriotes Catalans de Cornellà. Regidor per ERC a l’Ajuntament de Cornellà fins al 2004 i actualment és diputat per ERC al Congrés dels diputats.

El programa es remetrà el dimarts 4 de març, a les 16.30 h i el dimecres 5 de març, a les 02.00 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada