BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.4.07

ELS PARTITS SÓN ENTITATS?

La setmana passada, quan vam anar a enganxar la propaganda de l'acte que fem com a CAL per Sant Jordi, ens vam trobar amb una sorpresa: pràcticament tots els "pirulís" o els plafons destinats a propaganda de les entitats estaven farcits de propaganda d'un determinat partit polític. A més, els que havien fet l'enganxada, havien tapat de manera total altres propagandes com, per exemple, la de la Llegenda de Sant Jordi.
La CAL vam enganxar els fulls del nostre acte i fins i tot vam tenir la precaució de no tapar del tot la propaganda política (cosa que no teníem per què fer).
La nostra sorpresa va anar en augment. El diumenge al matí (el nostre acte encara no s'havia celebrat) vam observar que en determinats llocs on havíem enganxat la nostra propaganda (per exemple, pirulís de Can Clota) aquesta havia tornat a desparèixer TOTALMENT tapada per la propagada política del mateix partit. Vam coincidir amb una parella (no sabem si era l'única) que anava enganxant i tapant la resta de propaganda. Els ho vam recriminar i, entre respostes incoherents, ens van dir que ells també eren una entitat (???). A més, un dels seus arguments era que no podien pagar-se banderoles com altres.
Ens preguntem: s'ho creieu de veritat que sou una entitat? Com que suposem que no, ¿per quin motiu enganxeu propaganda política clarament electoral (encara que l'esquerdes i argúcies legals us permetin dir que no ho és) en uns espais destinats a l'ús exclusiu de les entitats? Si passeu de tot això i decidiu enganxar igualment, per quin motiu no respecteu els fulls d'actes que encara no s'han celebrat?
Les entitats, no és que no tinguem diners per pagar-nos les banderoles, és que amb prou feines en tenim per pagar-nos una mica de propaganda que ens acaba costant molt, tant pel que fa a diners com pel que fa a feina de distribució. Les entitats, em penso que ja ho sabeu, hem de lluitar contra una política de subvencions de l'Ajuntament que ens fa anar de corcoll.
Us posem un parell d'exemples particulars. El primer: enguany, era el cinquè any consecutiu que des de la CAL organitzàvem un acte per Sant Jordi. Subvenció de l'any passat 2500 € + equip de so. Subvenció d'enguany només l'equip de so... qui havia de cantar? Nosaltres, potser?
El segon: des del mes d'octubre de l'any passat estem organizant unes sessions de glosa i cançó improvisada dels Països Catalans. La subvenció per a les sessions d'enguany (ja en portem 4 i la cinquena és a tombar de la cantonada) encara no ens ha arribat... Com ho hem de pagar, això? Doncs, rascant-nos la butxaca a nivell particular.... Us sembla lògic i ètic?
Sabem que hi ha entitats amb els mateixos problemes ( o més!). Per tant, una mica de respecte en aquests detallets. Quan us arribi l'hora de la campanya, empastifeu el que vulgueu, però mentrestant deixeu-nos fer la nostra feina sense més entrebancs.

5 comentaris:

  1. Sóc un veí d’Esplugues i estic indignat, amb la “precampanya” que han iniciat certs partits polítics, per exemple, Iniciativa-Verds.

    El dissabte estava interessat en poder anar a veure la llegenda de Sant Jordi i,quina va ser la meva sorpresa, quan en intentar buscar alguna propaganda per poder saber l’hora que es feia, resulta que a gairebé tots els llocs que estan reservats per la propaganda de les Entitats, els cartells estaven tapats per la propaganda del mateix partit (Iniciativa-Verds) .

    Aquí no acaba la cosa, repeteixo l’operació el diumenge i em trobo exactament igual, els cartells de l’acte que la CAL d’Esplugues feia a la tarda-vespre (si més no en els llocs que jo vaig anar mirant-ho), estaven pràcticament tots tapats pel mateix partit polític.

    Jo em pregunto: senyors, és que els partits politics son també ara una Entitat?

    Només ens faltaria això!

    ResponElimina
  2. Sincerament fan fàstic, i pensar que la seva propaganda la paguem entre tots, no tenen vergonya ni respecte pels dames, això si després s'omplen la boca parlant de democràcia, quan son ells els que tapen amb la seva propaganda els altres projectes que estan exposats, i per colmo o fan en espais que ni tan sols son que els pertoquen.

    ResponElimina
  3. Quan els propis partits polítics no respecten els espais destinats a les entitats, i tapen els programes d'actes que encara no s'han realitzat (Llegenda de Sant Jordi i actes de la CAL), encara que siguin entitats petites, em fa pensar que poc podem confiar amb aquesta gent

    ResponElimina
  4. Jo no oposaria "partit polític" i "entitat". Fer-ho seria fer el joc justament als partits polítics "institucionals", que malden per dislocar les reivindicacions del poble català en compartiments estancs. Ens calen entitats sectorials i ens cal un partit polític (que, de passada, no faci Montilla president o no vengui Catalunya per un ministeri a Madrid). Ara com ara, tenim el que tenim, que no és poc.

    El que sí cal contraposar és el contingut de les campanyes de la CAL o dels actes de moltes entitats cíviques i culturals d'Esplugues, i la manca absoluta de contingut de la campanya que fan els cinc partits amb representació consistorial. Quina buidor! Uns que "Nous temps", els altres que "Passió per Esplugues", els de més enllà que sí "Tu ets decisiu"... Això no vol dir res.

    Per empaperar la ciutat amb consignes buides no s'ho val: ni pels diners ni per l'esforç de la militància de base ni per l'impacte ecològic de la producció de paper.

    ResponElimina
  5. Bé, no se si és la millor manera de començar a entrar en el bloc de la CAL, però com a membre que soc de la CAL m’oblidaré, per uns instants, de que també soc candidat d’un dels 5 partits del actual ajuntament d’Esplugues. Que els partits no son entitats és una cosa que personalment he defensat sempre, per això vaig protestar al veure com dos partits i una organització política juvenil rebien subvencions (la llei de finançament de partits diu que no hi tenen dret) del nostre ajuntament per fer activitats solidaries. El partit majoritari i absolutista ho va arreglar modificant la normativa, malgrat tot el meu grup municipal ha seguit votant contra el reglament de subvencions com a protesta per tanta ignorància. Els plafons publicitaris i els “pirulis” son un tema apart, el reglament diu que els poden usar entitats i partits politics locals, aquesta era precisament la preocupació del grup polític amb el que us heu “enfrontat”. Crec que la solució seria el respecte mutu, respectar la vigència dels cartells existents i no tindriem polèmica, dissortadament el respecte no existeix ja que entrem en les famoses campanyes electorals on els partits agafem la trempera que no hem estat capaços de mostrar durant els anys en que no hi ha eleccions.
    Sobre els continguts buits que diu en Dídac, des d’ERC la campanya es dirà: Esplugues mereix més. I serà un missatge doble, la ciutadania mereix molt més del que el govern actual ens esta donant i, si li vols treure la punta, també pots interpretar de que el candidat potser no és el millor i que els espluguins mereixen un altre de millor, però com que ningú es compromet en tots els àmbits tenim a penes el que tenim i prou... com deia Martí Pol.

    ResponElimina