BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.12.11

TELEMADRID: MANIPULACIÓ AMB DINERS PÚBLICS

El passat 15 de desembre, el programa “OBJETIVO” de la televisió pública Telemadrid va emetre un documental de producció pròpia titulat “Cataluña, violencia callejera”. Entre d’altres aspectes, en aquest document s’associava de manera malintencionada i molt poc fonamentada la violència amb determinats moviments polítics d’ideologia independentista, anarquista, “ocupes” i indignats.

En un moment del reportatge apareixia el logotip de la CAL juntament amb el d’un conjunt de sigles de partits i associacions polítiques (Endavant, CUP, CAJEI, MAULETS,...) que suposadament, i a parer dels autors, donen suport, o utilitzen la violència i les amenaces per a imposar el seu ideari.

Com tothom sap, la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) és una associació cultural que, des de 1996, treballa pel foment de l’ús social de la llengua catalana com a eina de cohesió i integració, i ho fa amb eines com la mobilització i la conscienciació i mai des de la coacció i la violència. A tall d'exemple esmentem els Premis Joan Coromines, l'organització del Correllengua amb més de 200 actes, el Projecte Xerrem dirigit als nous catalans, amb 750 participants, el Projecte Parlem de parelles lingüístiques, el programa de televisió Cal Parlar de Llengua, entre altres. Així hem treballat en el passat i així ho continuarem fent en el futur.

Així doncs, rebutgem i denunciem la manipulació informativa expressada en l’esmentat documental on es relaciona la nostra entitat, i la imatge de moltes altres persones i col•lectius, amb la violència al carrer i la lluita armada. Igualment, donem tot el nostre suport a aquelles persones i entitats que han patit també la manipulació del documental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada