BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

23.9.11

DILLUNS 26: PER UN PAÍS DE TOTS, L'ESCOLA EN CATALÀ


El dilluns 26 de setembre, amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, Somescola.cat organitza una sèrie d’activitats en favor de les llengües i del model d’escola en català. D’aquesta manera, la plataforma d’entitats cíviques i educatives segueix activa en la campanya en favor del sistema d’immersió lingüística, a la qual ja s’han sumat desenes d’escoles i més de 33.000 persones a través del web.

El Dia Europeu de les Llengües, comptarà amb accions a les escoles i amb un acte acadèmic de relleu a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona. L’acció a les escoles es presenta sota el títol “La paraula en català que més estimo”. Estan cridats a participar-hi els alumnes, professors i famílies per tal que destaquin la seva paraula preferida en català. Poden fer-la arribar en el format que vulguin (a través d’un dibuix, un mural, una fotografia, un audiovisual...) a info@somescola.cat. Les aportacions es penjaran al web de Somescola.cat per tal de mostrar el suport dels participants als 30 anys del model d’escola catalana.
En l’àmbit acadèmic, tindrà lloc a la UB la taula rodona 'Per un país de tots, l'escola en català'. En la taula, integrada per professionals i experts del món educatiu, es parlarà del paper de la llengua en l'escola catalana. En la conversa hi intervindran Joaquim Arenas, pedagog, Montserrat Cortés, professora de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, Ignasi Vila, professor de la Universitat de Girona i Montserrat Company, mestra. Eugènia de Pagès, catedràtica d’Història i escriptora, moderarà les intervencions.

L'acte tindrà lloc a les 19 h a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona i és obert a tothom. Al llarg del debat es projectarà un vídeo amb els missatges de diversos catalanòfils d’arreu del món a favor del model d’immersió lingüística de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada