BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

29.9.11

CORREDOR MEDITERRANI: UNA INFRAESTRUCTURA VITAL PER ALS PAÏSOS CATALANS



El Cercle Català de Negocis ha creat un vídeo on denuncia i constata que des  de sempre el govern espanyol ha treballat deliberadament en contra de l’eix mediterrani. L’objectiu del Cercle és sensibilitzar la població i les principals institucions catalanes, espanyoles i, fins i tot, internacionals que el corredor mediterrani és fonamental pel futur de Catalunya i d’Europa mateixa, i que cal adoptar una posició bel·ligerant per obligar el ministre de Foment i el govern espanyol a passar de les paraules als fets i demanar a la Comissió Europea que faci el traçat resseguint la línia del Mediterrani.  
A hores d’ara, la proposta que està sobre la taula dels comissaris europeus, que en qüestió de prop de vint dies han de prendre la decisió de quins eixos s’incorporen al pla de la xarxa transeuropea, és un eix que un cop arriba a València mor. D’altra banda, una segona branca uneix Barcelona amb Saragossa, Madrid i Algesires.
En cas que aquesta proposta prosperi, Catalunya i la riba sud-est mediterrània quedarien aïllades de la connexió amb el mercat nord-africà, que cada cop té un paper més estratègic per a les exportacions catalanes i per a les ciutats i indústries situades a la riba del Mediterrani.
El vídeo, que ja està disponible al Canal CCNTV de Youtube http://www.youtube.com/ user/CCatalaNegocis, està locutat en català. En pocs dies, el vídeo estarà disponible en castellà i en anglès. El CCN té previst  enviar-lo a tots els municipis, entitats i institucions espanyoles afectades i fer arribar la versió en anglès a la Comissió Europea, als eurodiputats catalans i a totes aquelles autoritats que poden influir en la presa d’una decisió sobre el futur de l’eix mediterrani.

1 comentari:

  1. Sembla que tots estiguin bojos. Tots venen en direcció contraria. Només el que veu la llum divina soc jo. Tots els demes estan errats. Tohom menys jo.

    ResponElimina