BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

22.5.10

SOBIRANISME TRANSVERSAL


Plataforma pel Dret a Decidir... Deu mil a Brussel·les... Arenys de Munt... Consultes populars... És evident que la societat civil ha pres les regnes del moviment sobiranista al nostre país. En auqest sentit, us reprodueixo un correu que he rebut de 10Mil.cat:

Il·lusió i esperança, feina i compromís. Ni ens coneixem. Som xarxa i ens quedem parats de veure la capacitat que tenim, amb molts altres grups, i plataformes i mitjans, tot transversal, per fer extensives les idees i combinar trobades identitàries. En resum, fer créixer la consciència nacional.

Ahir La Vanguardia, un mitjà gens susceptible de ser etiquetat d'independentista, ha donat a conèixer un sondeig d'opinió que pràcticament iguala les simpaties de l'electorat convergent i socialista sobre les consultes populars. Així un 54% de la societat catalana hi està a favor i només un 34% hi està en contra.

Però el més significatiu és constatar com un 51% de l'electorat del PSC s'hi mostra a favor (un 35% en contra) per un 55% dels votants de CiU (33% en contra). Fins i tot hi ha un 20% dels electors del PP que se'n declaren partidaris.

Els contraris a la independència s'han reduït a un 41%, mentre que els partidaris declarats sumen ja el 37%. Els electors socialistes que es declaren a favor de la independència són un 35% (fa dos mesos eren el 22%) i els de CiU arriben gairebé al 40%. El 91% de l'electorat d'ERC és independentista i cal comptar també amb les alternatives emergents.

Són números i sigles de partits, però serveixen per veure la magnitud del Forat que estem fent entre la classe política.

El sobiranisme és cada dia més transversal, gràcies a la il·lusió, l'esperança, la feina i el compromís de molts de nosaltres.

Continuem, doncs, amb aquesta il·lusió, esperança, feina i compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada