BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.5.10

SEIXANTA ANYS FENT POBLE, FENT PAÍS

Recordo que, cap al final de la dècada dels setanta del segle passat, quan els enyorats Consells Populars de Cultura Catalana vam començar a editar una revista anomenada El Torrent, la Crònica de la Vida d'Esplugues ja hi era. El Torrent va desaparèixer i la Crònica, impertèrrita, va continuar editant-se.

Uns anys més endavant, un grup de gent, la majoria provinents d'aquells Consells, intentàvem impulsar un nova revista mensual, Retalls. Pretenia ser una publicació moderna i independentista d'esquerres. Retalls també va desparèixer i la Crònica continuava seguint el seu camí.

La Crònica ha estat i és un referent per a la premsa local, no ja d'Esplugues, sinó de tot el Baix Llobregat. Des de l'any 1960 en què van publicar-ne el primer número, han resisitit de manera més que digna tots els avatars provocats durant aquests seixanta anys de vida... I això per si sol ja té molt de mèrit.

Però és que la Crònica no només significa tenacitat i resistència, sinó també pluralitat i treball ben fet. Una revista que sempre ha tingut les seves pàgines obertes a tothom, i cal escriure aquest TOTHOM en lletres majúscules, perquè tenir una línia periodística amb aquesta mentalitat transversal és, m'atreviria a dir, un cas únic en la nostra comarca.

Des de la CAL d'Esplugues no volem deixar de felicitar l'equip de direcció de la Crònica de la Vida d'Esplugues i a tots els col·laboradors que cada dos mesos realitzen aquest petiit miracle periodístic que significa treure al carrer una publicació local lliure, independent i transversal.

Per molts anys, amics i amigues de la Crònica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada