BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

11.12.07

EL PAÍS DELS ESVORANCS (XIII) O... EXTIRPEM LA CROSTA

Portaven anys intentat-ho i al final ho han aconseguit... El primer repetidor de TV3 al País Valencià, el de la Carrascleta, ha estat tancat i el sud del país ja no rep les emissions de la televisió catalana.

Els artífexs d'aquesta barrabassada diuen que és un acte legal... i potser aquest és el problema més greu, perquè, si les lleis que imperen a l'Estat espanyol i els legisladors que les apliquen permeten que es pugui impedir de visionar, en ple segle XXI, una televisió pública i democràtica i que, a més, parla en la mateixa llengua, alguna cosa greu està fallant. O potser precisament del que es tracta és d'això?

Sabem què pretenen i per què la llei els empara. El seu objectiu no és altre que el d'impedir, amb tots els mitjans possibles i al preu que sigui, un acostament entre els diversos territoris, avui esquarterats, que formen una unitat cultural, lingüística i nacional.

On són els nostre polítics, els del Principat? Els senyors Montilla, Clos, Puigcercós, Treserres, Carod Rovira... els que no s'han cansat de dir que no havíem de témer res, que el tancament no es produiria i que segur que s'arribaria a un acord .

Confiem que l'Eliseu Climent i la gent d'ACPV trobin, com sempre han fet, una sortida enginyosa, imaginativa i contundent que permeti reobrir les emissions de TV3 al País Valencià.

Enginy, imaginació i contundència... allò que més els falta als nostres polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada