BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

1.10.07

LA CULTURA FA LES PERSONES LLIURES

Ens preocupa la nostra identitat, el nostre País, la nostra llengua i la nostra cultura, sense oblidar que som part del Mediterrani i que la riquesa del nostre patrimoni cultural no pot desaparèixer.

Com sempre seguim defensant el compromís amb un país, un idioma i una forma de viure i sentir que conformen la nostra identitat. Si la perdem desapareixerem com a poble.
La cultura fa les persones lliures.

Aquestes paraules formen part de la declaració de principis del grup mallorquí Al-Mayurga. Avui, els Països Catalans estan de dol perquè el cantant del grup, Antoni Roig i Serra, va morir ahir sobtadament.
Antoni Roig va ser un dels membres fundadors del mític grup mallorquí de folk Música Nostra. Després de 10 anys, va abandonar el grup i va participar en el grup Revetlla de Son Ferriol; per poc temps, però, ja que de seguida es va abocar al nou projecte de Al-Mayurga, grup del qual era l'ànima.

En una entrevista al diari digital Tribuna Mallorca, Toni Roig deia que la cultura popular és bàsica per a la integració dels nouvinguts. Era un ferm defensor de la llengua i de la cultura catalanes i també havia destacat pel seu compromís amb la Real i la seva oposició a les obres de l'hospital de So n'Espases.
La cultura fa les persones lliures

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada