BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.11.12

25N: UN VOT PER LA LLIBERTAT! (i 2)


·         Els que se sentin espanyols perdran els seus drets.
Ser i sentir-se espanyol no és incompatible amb voler la sobirania política per Catalunya. Es pot ser espanyol al Brasil, al Japó o a Catalunya. El projecte de tenir un Estat propi és per a tothom que visqui a Catalunya, independentment dels seus orígens i el seu sentiment identitari. Defensem un independentisme plural i integrador que no vol homogeneïtzar les persones, que no vol prohibir cap llengua, que no vol imposar cap passaport a ningú, que no vol fer fora ningú.
·         Els ciutadans de llengua castellana perdran els seus drets lingüístics.
Sí, l'Estat català respectarà els teus drets lingüístics. Volem una Catalunya independent i democràtica. Per tant, l’Estat serà respectuós amb els drets individuals de tots els seus ciutadans, inclosos els lingüístics. El català és i ha de seguir essent la llengua pròpia i comuna del país, a excepció de la Vall d’Aran on ho és l’occità, però a nivell personal cadascú podrà parlar en la llengua que vulgui. A Catalunya es continuarà parlant castellà, àrab, amazic, anglès, francès... 

·         No podreu continuar sent espanyols. Perdre la nacionalitat espanyola.
En el marc d’un país europeu occidental, dins la Unió Europea o no, és absolutament normal viure a qualsevol país d’Europa sense importar la nacionalitat que tinguis, i això seguirà essent així en un estat català sobirà. Tots els escenaris són possibles: mantenir la nacionalitat espanyola o fins i tot optar a la doble nacionalitat. Defensem que cap ciutadà/na de Catalunya serà discriminat per raó del passaport que esculli tenir. 
·         Hi haurà una greu confrontació i es trencarà la convivència i la cohesió social
El procés d’independència no ha d’obrir cap conflicte social en la societat catalana. El nostre independentisme és integrador, transversal, democràtic, pacífic. Vol, per damunt de tot, preservar l’alt grau de convivència i de cohesió social que hem aconseguit a Catalunya i que és mèrit de tots plegats. El procés d’independència i la creació d’un Estat propi ha de ser sobretot respectuós; ha de ser un procés que garanteix els drets de tots els ciutadans/nes de Catalunya.
Per damunt de dubtes i pors cal mantenir la unitat d’acció, aconseguida aquest 11 de setembre, entre les nostres institucions i la societat civil. Ningú no pot ja rebaixar els nostres objectius ni tampoc alentir-ne el procés.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada