BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

20.8.12

MÉS D'UN MILER DE CATALANS ESBORREN LA FRONTERA

Carme Forcadell:
"Ni un pas enrere: Catalunya nou Estat d'Europa!"


L’acte Esborrem la Frontera, emmarcat en el context de la Marxa cap a la Independència organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que ha de culminar en la manifestació unitària de l’11 de Setembre a Barcelona, ha aplegat a més d’un miler de persones a La Jonquera.
A l’acte, hi han confluït des de primera hora de la tarda  cinc caravanes de vehicles  procedents de la Catalunya Nord i de les comarques gironines,  i s’ha iniciat amb un recital de xancres del grup Cor de Carxofa, que ha donat pas a una manifestació pels carrers de La Jonquera, encapçalada per una gran pancarta amb el lema únic d’independència.

La marxa pels carrers de la població alt empordanesa ha donat pas a un acte, presentat per Txe Arana i Laura Beltran, on després d’unes paraules de salutació de l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez, han pres la paraula l’actriu Montserrat Carulla, el president de Catalunya Nord per la Independència Hervé Pi i Sebastià Pèlachs, coordinador d’Alt Empordà per la Independència, que han llegit el Manifest de l’ANC de 30 de juny de 2012, text  que ha estat llegit en tots els actes organitzats en les diferents marxes que han recorregut  tot el territori.
L’acte ha combinat actuacions musicals amb els parlaments de les diferents personalitats que han anat passant per l’escenari:  Pep Sala, Carles Sarrat, Santi Vendrell, Pere Figueres, Josep Tero, Peret Reyes, Santi Arisa, Raph Dumas o Francesc Ribera (Titot).

Entre les diferents personalitats de la cultura, noms com l’escriptora Maria Mercè Roca, Joan Lluís Lluís, Alex Renyé, Joan Daniel Beszenoff, Blanca Serra, Jordi Bilbeny, Lluís Benejam, Dani Abad, Josepmiquel Servià o Alà Baylac han dotat de contingut  l’acte posant diferents accents, del nord i del sud de l’Albera i dels Pirineus  en una reflexió comuna: la necessitat i la inevitabilitat de la independència de Catalunya.  En aquest sentit, l’escriptor Joan Lluís Lluís ha constatat: “nosaltres, els catalans del nord, tenim l’avantatge de ser dins i fora de Catalunya, això ens permet adonar-nos que una gran part de catalans ja ha fet la seva transició mental per portar a terme la transició real cap a la independència”.
Al seu torn, Lluís Benejam, de IAEDEN-Salvem l’Empordà, fent un paral·lelisme amb el foc que ha cremat l’Empordà, ha refermat que  “els catalans som com les sureres que reneixen sempre després d’un incendi”.
A més de les intervencions previstes, l’acte ha comptat amb la presència del veterà Dr. Domènech, primer català que va plantar una senyera a l’Antàrtida,  contundent en afirmar que “cal posar fi a la conxorxa dels governs dels estats francès i espanyol per genocidar-nos”.
L’acte ha seguit  amb la intervenció de l’actor Toni Albà, qui recitant  impecablement un fragment del Hamlet ha elaborat la tesi de les diferències entre ser i estar -“som catalans i estem espanyols, com aquell qui està malalt”-, i  ha conclòs taxatiu que no vol formar part d’un matrimoni on un dels cònjuges  és un maltractador.
Finalment, ha tancat l’acte Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, que ha convocat a tothom l'11 de setembre a la plaça de Catalunya de Barcelona en la gran concentració per la independència. "Ni un pas enrere. Catalunya nou Estat d'Europa".

L'acte ha finalitzat amb el Cant dels Segadors interpretat per l’Orfeó Jonquerenc i la Coral Solstici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada