BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

27.4.12

"NOIS, ME'N VAIG". GUARDIOLA COM A EXEMPLE

Avui, Guardiola ha dit que no continuarà com a entrenador del Barça la temporada que ve. No parlaré, però, del Guardiola entrenador que ha fet guanyar al Barça 14 de 17 títols possibles; que ha construït un equip capaç d’omplir l’Estadi partit rere partit; un equip que ha sabut guanyar amb un estil propi de futbol elegant i d’atac; un equip que ha sabut perdre amb elegància i honestedat.
Vull escriure sobre Guardiola com a exemple...
Guardiola ha fet més per la normalitat de la llengua catalana que moltes de les campanyes engegades per la Direcció General de Política Lingüística. Des del primer moment va mantenir una actitud ferma i decidida en pro que parlar en català en una sala de premsa fos el fet més normal i normalitzador.
Fent ús de la seva elegància i educació habituals, l’acció era la més senzilla del món: quan un periodista se li dirigia en català li responia en la mateixa llengua. I això ho feia tant a Barcelona, com a Madrid, a Sevilla, a Lisboa o a la Xina. Avui, a les rodes de premsa de Guardiola, la llengua catalana no només hi és present, sinó que m’atreviria a dir que és la llengua més habitual d’ús. Si ens ho haguessin dit fa cinc anys hauríem dit era una utopia.
Guardiola... l’exemple davant la llengua. Guardiola... l’exemple davant uns valors sovint oblidats. 
Els valors del treball, l’esforç i la humilitat al servei d’un objectiu.
Us dono la meva paraula que hi posarem esforç. No sé si guanyarem, però persistirem. Premeu-vos el cinturó que ens ho passarem bé.” (16-8-2008)
El valor de la perseverança, de la il·lusió, de l’esperança...
Nosaltres hem caigut moltes vegades com a equip i com a país, i ens hem aixecat i seguirem fent tantes i tantes vegades. Mira si és petit el país que des de dalt d'un campanar sempre es pot veure el campanar veí, imagina't si és petit!"(27-04-2011).
Nosaltres, catalans i catalanes, deixem d’acotar el cap... Deixem de lamentar-nos, de mirar enrere, de treballar en negatiu... Som capaços de fer, com en Guardiola, allò que ens proposem... Perquè... no ho oblideu:
"Si ens aixequem ben d'hora i ens posem a pencar, creieu-me, som un país imparable" (8-9-2011).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada