BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

1.10.11

CATALUNYA NORD: VOLEM TOTA LA TDT CATALANA



La Federació d'Entitats de la Catalunya Nord ha engegat una campanya per oficialitzar, generalitzar i millorar la qualitat de la recepció de la Televisió Digital del Principat a la Catalunya Nord.

Tot seguit us reproduïm el manifest per tal que hi pogueu mostrar la vostra adhesió clicant aquí:

Volem TOTA la TDT catalana... i amb la millor qualitat

Per definició, la Televisió de Catalunya hauria de ser la televisió dels catalans, de tots els catalans. Malauradament no és així. Hi ha un tros de Catalunya que no rep o rep malament TVC, és el tros de Catalunya sota administració francesa, volem parlar de la Catalunya nord.

Des de la creació de TV3 hi ha catalans de les comarques septentrionals que aixequen regularment la veu i reclamen el dret a rebre la Televisió de Catalunya.

De campanyes n'hi ha hagut moltes, la darrera data del 2010, hi reclamàven el dret a veure rebre la televisió de Catalunya en moda digital. El març del 2010 finalment, vam aconseguir 4 canals de TVC. Tot i valorant positivament aquest fet, no ens pot satisfer del tot i això per dues raons.

La primera és que 4 canals és només una part de TVC, i nosaltres catalans del nord VOLEM rebre TOTS els canals de TVC.

La segona raó és que s'ha reduit la potència d'emissió dels senyals, això afecta greument la qualitat de recepció i en redueix el territori i per conseqüència la quantitat de llars que pugui veure la televisió catalana.

El març del 2010 teníem 2 canals analògics, el 43 i el 62, dos canals que ens haurien permès rebre la totalitat de l'oferta de TVC. Malgrat les nostres reïterades demandes, TVC ha abandonat el 43, canal recuperat per la televisió espanyola. Podrem recuperar aquest canal històricament català? o el deixarem per sempre a TVE?

El novembre d'enguany, l' estat francès tancarà les emissions analògiques. Sabem que llavors, els estats francès i espanyol firmaran un acord d'intercanvis de canals televisius.

Podrem rebre encara canals de TVC a Catalunya nord? Hem perdut el 43, quin és el futur del 62?

L'estat francès priva els nord-catalans i la llengua catalana de drets i llibertats, la Generalitat de Catalunya permetrà que se'ns privi també de la televisió?

VOLEM TOTA LA TDT CATALANA I AMB LA MILLOR QUALITAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada