BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

9.6.11

INDIGNATS CONTRA LA LLENGUA I L'AUTODETERMINACIÓ? (3)

El serial de l’autodeterminació a la Plaça de Catalunya va continuar uns quants dies més. Primer es va dir que el dimecres, després que el dijous i, finalment, semblava que el dissabte 4 de juny era el dia definitiu.
No va ser així, però...
El dissabte a dos quarts de deu del vespre l’assemblea dels indignats es reunia per decidir si s’incloïa o no el dret a l’autodeterminació en el document de mínims de l’assemblea. Abans, en la comissió, alguns dels reunits, sempre tan detallistes i llepafils quan es parla de Catalunya,  van realitzar una esmena on es demanava que no es mencionés cap país en concret. Això significava que s’eliminaria la  frase final de la proposta que feia esment del poble català. Finalment, però, aquesta proposta va ser desestimada per 58 vots a favor de l’esmena i 117 en contra.
No obstant això, dissabte tampoc no va arribar a ser el dia definitiu...
Un grup d’entre 40 i 50 persones va aconseguir que, malgrat que la proposta d’incloure el dret d’autodeterminació havia estat acceptada, no s’inclogués encara en el document de mínims amb l’argument que hi havia hagut “falta de debat” (increïble, després de tants dies!). La conseqüència va ser que la proposta retornava a les comissions per tal que es continués debatent i, després, hauria de tornar a ser sotmesa a aprovació per l’assemblea general.
Arribats al diumenge els estira i arronsa es repeteixen de nou a la Comissió. Llarg debat amb més de trenta paraules demanades. Intents d’embolicar més la troca intentant que el tema es reobrís de nou des del principi (!). Ànims escalfats. Personalitats diverses entre la gent: el poeta Enric Casasses, l'escriptor Julià de Jodar o l'exalcalde de Badalona Joan Blanch... Finalment la proposta es considera aprovada definitivament i passa a l’assemblea de la nit.
A les 10 de la nit... Sant tornem-hi! I no us cregueu pas que després de tot aquest batibull la votació hagi estat aclaparadora a favor d’incloure el dret d’autodeterminació en el document de mínims! Res d’això! Malgrat que el sistema de votació no és precisament gaire fiable, el resultat sembla que va ser de 310 vots a  favor i 284 en contra. En percentatges, un 52% a favor i un 48% en contra.
Catalan revolution o Spanish revolution?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada