BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

7.4.11

PREMIS JOAN COROMINES 2011

X Edició dels Premis Joan Coromines

XIII Sopar per la Llengua

Divendres 29 d'abril, a partir de les 20h, tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Premis Joan Coromines 2011. L'acte tindrà lloc a l'Ateneu de Sant Just Desvern.

Els premis Joan Coromines s'atorguen a persones, entitats i empreses que han destacat pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes i amb la nació.

Aquests premis volen ser, alhora, un revulsiu que ens esperoni a seguit treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i la nostra llibertat com a poble.

Els premiats en l'edició d'enguany són:

Carles Mora, alcalde d'Arenys de Munt. En reconeixement a la iniciativa ciutadana de la consulta sobiranista sobre la independència, en representació de tota la població.

Amb aquest premi, la CAL vol fer un reconeixement també a les entitats i persones més anònimes com el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació, en Pep Jordana, en Jordi Bilbeny, en Josep Manuel Ximenis... i tants d’altres, que van aconseguir situar Arenys de Munt en el mapa de la història com a bressol de les Consultes Sobiranistes.

Ràdio Arrels de Perpinyà. En reconeixement a la seva trajectòria durant 30 anys, de promoció i difusió de la llengua i cultura catalana a tot el conjunt de la Catalunya Nord.

Diari Ara. En reconeixement a la iniciativa empresarial que suposa la creació d'un nou diari en català.

Ateneu de Sant Just Desvern. Fundat el 1918. En reconeixement a la seva trajectòria local a favor de l'associacionisme i promoció de la cultura catalana a Sant Just Desvern.
Isidor Cònsul, editor (a títol postum)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada