BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

20.1.11

CANIGÓ: UNA MUNTANYA, UN POEMA, UNA PÀTRIA, UN FUTUR

Lo que un segle bastí, l'altre ho aterra
mes resta sempre el monument de Déu;
i la tempesta, el torb, l'odi i la guerra
al Canigó no el tiraran a terra,
no esbrancaran l'altívol Pirineu.

Enguany, es compleixen 125 anys de la primera edició del poema Canigó ,de Jacint Verdaguer; un poema estretament lligat a la plenitud creadora del gran poeta de la Renaixença. 

A partir del dia 20 de gener proposem una lectura completa i polifònica de Canigó a Internet, l’espai ideal per on navegarà el missatge que proclama que Canigó existeix, que és aquí: una muntanya, un poema, una pàtria, un futur.

A partir d'avui mateix la Fundació Jacint Verdaguer engega el projecte Canigó 125 veus, on es proposa una lectura completa i polifònica de Canigó a Internet, "l’espai ideal per on navegarà el missatge que proclama que Canigó existeix, que és aquí: una muntanya, un poema, una pàtria, un futur".

Si enllacem amb Canigó 125 veus,  podrem gaudir de la lectura polifònica del poema de Jacint Verdaguer per veus tan reconegudes com Lluís Soler, Cinta Massip, Gerard Quintana, Albert Om, Perejaume, Lluís Solà, Gisela Bellsolà, Maria del Mar Bonet, Jordi Cornudella, Carles Duarte, Teresa Rebull, Alfons López Tena, Josep- Maria Terricabres, Enric Casasses, etc. Durant 125 dies es donarà veu a 125 persones d’arreu del país, joves i grans, conegudes o no, que mostraran l’ampli espectre de la cultura catalana, de tal manera que a finals del mes de maig el Canigó quedarà llegit.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada