BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

6.3.10

A QUI REPRESENTEN?

Avui, a Esplugues, començarem a decidir... No sabem quin serà el resultat (quantitatiu) d’aquest acte de presentació. Tampoc sabem com es desenvoluparà tot el procés que ens ha de conduir a celebrar una consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya en un poble tan singular dins d’una comarca tan especial.

Creiem, però, en la democràcia participativa. Creiem en la gent,en les persones, que al cap i a la fi són el que realment importa. Creiem que el poble és capaç de decidir per si mateix cap on vol que vagi Catalunya.

La gent... les persones... el poble... i no tant aquells que de vegades se n’atribueixen la representació.

Tot això em ve al cap en llegir la notícia que la Federació de Cases Regionals i Entitats Culturals de Catalunya (Fecarecat) ha decidit atorgar per unanimitat el premi Español Ejemplar a l’exèrcit espanyol. Avui, precisament avui, la ministra de Defensa, l’espluguina Carme Chacón, rebrà el guardó durant la Gala de las Casas Regionales, organitzada per l’entitat a l’hotel Fira Palace.

Representa aquesta entitat el parer dels qui creuen representar?

Tot això em porta a una notícia més antiga... a finals de l’any passat, la Confederació d’Entitats Culturals Regionals a Catalunya, de la qual forma part la Fecarecat, va llençar una dura crítica a les consultes sobiranistes del passat 13 de desembre. El més curiós del cas és el recurs que feia servir, el de l’espanyolisme més anacrònic, amb la seva referència a l’article primer de la Constitución española... Deien:

“Ens veiem obligats a recordar que l’article 1 de la Constitució espanyola proclama que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del qual emanen els poders de l’Estat. És a dir, les decisions que afecten tot Espanya corresponen a tots els espanyols. És imprescindible que totes les formacions, especialment ERC i CiU, assumeixin aquesta realitat jurídica i no canviïn les regles del joc per les conseqüències que per a la convivència poden tenir postures extremistes i maximalistes.”

Representen aquells que diuen representar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada