BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

12.2.10

CAL PARLAR DE LLENGUA: EL BAIX LLOBREGAT TAMBÉ DECIDEIX (3)

Ahir, a CAL Parlar de Llengua en l'especial titulat “El Baix Llobregat també decideix” vam poder parlar de les consultes populars, de democràcia participativa, d’autodeterminació i de sobiranisme polític amb els alcaldes de Molins de Rei, Corbera i Vallirana i també amb el regidor per les CUP de Molins de Rei.

L’onada de les consultes populars s’estén com una taca d’oli pel territori català. El 13 de desembre, el Papiol va ser la primera població del Baix Llobregat que va celebrar la consulta. Enguany, entre els mesos de febrer i juny, tindran lloc consultes a una vintena més de pobles del Baix. Els més matiners: Begues, Torrelles i Molins de Rei que convocaran els ciutadans el proper 28 de febrer.

Més endavant, el 25 d’abril, serà el dia per als ciutadans de Castelldefels, Collbató, Corbera, Martorell, la Palma de Cervelló, Olesa de Montserrat, Pallejà, Vallirana i Sant Just Desvern.

Finalment, el 20 de juny, Sant Boi de Llobregat s’afegirà a la llista i encara resten pendents de fixar la data pobles com Cornellà de Llobregat, Gavà, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat o Esplugues.

Ahir, des del plató d'ETV Llobregat, vam voler encoratjar la ciutadania del Baix Llobregat perquè, sigui quina sigui la seva opció de vot, participi en aquestes consultes. Perquè... per estar d’acord en fer un referèndum, per estar d’acord en preguntar al poble, no és necessari ser ni catalanista, ni autonomista, ni federalista, ni independentista; només cal ser demòcrata. Perquè només aquells que no creuen en la democràcia ni en la llibertat poden estar contra el dret d’un poble a manifestar la seva opinió i a decidir el seu futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada