BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

26.9.09

NO ELS DEIXEM!

No sé per què, però tinc la sensació que els independentistes estem tornant a caure en un error. Vaig a dir una cosa que aparentment semblAfegeix una imatgea una incongruència: no podem deixar de cap manera que els que estirin del carro siguin els partits polítics. Si són ells, a través dels seus representants a cada municipi, els que lideren les propostes de referèndums tot plegat acabarà en una batalla partidista més, a les quals ja ens tenen acostumats.
És veritat que en molts ajuntaments els únics que poden presentar mocions en un Ple municipal són els partits polítics amb representació al Consistori. Ara bé, hi ha una diferència molt gran entre presentar una moció i liderar-la. De fet, a Arenys de Munt la moció la va presentar la CUP, però aquesta havia estat gestada i liderada en un primer moment per una entitat privada, el MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació) i, tant l’un com l’altra, es van anar diluint i perdent protagonisme tan bon punt es va constituir la Comissió encarregada de tirar endavant la proposta de referèndum.

Poc a poc estem veient com deixant-ho en mans dels partits polítics s’estan produint situacions que podríem considerar d’insòlites, si no fos perquè aquest és un adjectiu que no existeix en el vocabulari dels partits.

Un parell d’exemples:

Les Borges Blanques. S’arriben a aprovar fins a tres mocions diferents!

El Vendrell. El Ple rebutja una moció d’ERC, però en canvi n’aprova una de CiU... per què? Doncs, perquè la de CiU incloïa consideracions polítiques sobre el tripartit que governa la Generalitat.
A l’estil d’Arenys de Munt, han de ser les plataformes sobiranistes, les entitats, els moviments locals els que ha de prendre les regnes de les consultes; i benvinguts siguin els partits que desitgin sumar forces... i tant! No els deixem, però, que utilitzin l’autodeterminació per a les seves pròpies maniobres electoralistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada