BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

12.10.08

LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA: LLUÍS MARIA XIRINACS


He viscut esclau setanta-cinc anys
en uns Països Catalans
ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia)
des de fa segles.
He viscut lluitant contra aquesta esclavitud
tots els anys de la meva vida adulta.
Una nació esclava, com un individu esclau,
és una vergonya de la humanitat i de l’univers.
Aquestes frases formen part del testament final d'en Lluís Maria Xirinacs que es va deixar morir un 6 d'agost de 2007.

Qui va ser Xirinacs...

Alguns, molts, l’hem pogut veure com un capellà, un polític, un filòsof, un practicant de la no-violència, un lluitador contra les injustícies, un home del poble... Altres, pocs, l’han vist com un il·luminat i fins i tot com un amic de terroristes.
Dissabte, 18 d'octubre, a les 11.15 h, a La Clau de la nostra història parlarem sobre la persona i sobre el mite amb els següents convidats:


Lluís Busquets i Grabulosa. Nascut a Olot. És escriptor i periodista. Ha fet estudis de filologia catalana, teologia, filosofia i de la informació. Ha publicat més d’una cinquantena de títols. Ve en representació de la Fundació Xirinacs que, entre altres activitats, es dedica a la investigació, formació i acció basades en la globalística i la dimensió comunitària, en diàleg amb tradicions arrelades en la nostra identitat catalana, mediterrània, europea i universal. És l’autor del pròleg al llibre Dietari final, el darrer llibre de Lluís Maria Xirinacs.
Carles Riera. Sociòleg. Vicepresident del CIEMEN, Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions. President del FDC.

El programa es podrà veure en redifusió
el diumenge, 19 d'octubre, a les 15.45 h
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada