BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

7.9.08

QUE NO DECIDEIXIN PER TU (I QUE NO SURTIN A LA FOTO PER TU...)

Avui hem estat presents a l'acte que la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) ha convocat davant del Palau de Justícia de Barcelona. Sota el lema "Tu formes part de la nació catalana. Que no decideixen per tu", un centenar de persones representants de la societat civil catalana han defensat la sobirania de les institucions catalanes i han manifestat el seu rebuig al fet que les decisions preses des de Catalunya siguin constantment menystingudes per l'Estat espanyol.

Entitats com Òmnium Cultural, l'Obra Cultural Balear o la mateixa CAL han donat suport a l'acte i al manifest. Plataformes com Sobirania i Progrés o sindicats com UGT o CC.OO. i partits com CDC, ERC i ICV han enviat representants a l'acte.

La societat civil era, però, l'autèntica protagonista avui a les escales del Palau de Justícia. Com sempre, les entitats cíviques, socials i culturals van un pas endavant dels polítics. Benvinguts siguin, però, tots aquells partits que han volgut sumar-se a l'acte. Saben molt bé que el tren sortirà igual, amb ells o sense ells, i que els cal, doncs, pujar-hi, ni que sigui al darrer vagó, per tal de no quedar-se sols a l'estació de partida.
Això és així. Qui hagi vist els reportatges de televisió (sobretot TD8) o llegit els diaris digitals (sobretot l'AVUI i El Singular Digital) creurà que el protagonisme d'avui era dels partits polítics i que les entitats o bé no hi eren o bé es mantenien en un segon pla. TD8 només ha entrevistat els representants de CDC, d'ERC i d'ICV... ni sindicats, ni els autèntics promotors de l'acte no apareixen per res. De moment (falta per veure els diaris i escoltar les ràdios de demà) una honrosa excepcio: Vilaweb, que ofereix un tractament acurat i real de la notícia.
Els polítics, literalment, se'ns mengen els espais i intenten prendre un protagonisme que, moltes vegades, ni tenen ni es mereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada