BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.11.12

25N: A QUI PUC VOTAR?


Ho hem dit per activa i per passiva: som davant de les eleccions més transcendentals que ha viscut aquest país en els darrers 30 anys. Som a punt d’escollir un nou Parlament de Catalunya per a una legislatura en què, sens dubte, caldrà debatre el futur de la nostra nació.
El nou Parlament haurà d’emprendre el camí de la recuperació de la nostra independència política i som nosaltres, els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, els que hem de legitimar amb el nostre vot  tot el procés posterior. El proper diumenge, el 25N, tothom ha d’anar a votar, cap independentista s’hi pot abstenir.
Arribats a aquest punt, el ciutadà es pregunta: “A qui puc votar?”
L’Assemblea Nacional Catalana va presentar tres punts a tots els partits perquè els incloguessin en el seu programa electoral. Els partits que van atendre el nostre comunicat van ser: CiU, CUP, ERC, ICV-EUIA i SI. La resta, ni tan sols ens van respondre.
De tots aquests partits, vam rebre’n algun tipus de resposta. Després de la publicació oficial dels respectius programes electorals, hem constatat amb satisfacció que la resposta al nostre requeriment públic del passat 24 d’octubre ha estat, en termes generals, favorable a la consecució de l’Estat propi.
És cert que no tothom ha recollit els punts amb la mateixa “intensitat”. Es configura, però, un ampli ventall ideològic entre els partits i coalicions que, pel que fa a l’Estat propi independent, s’han manifestat en diverses formulacions que oscil·len des de l’expressió d’un procés d’autodeterminació gradual cap a aquest objectiu (referèndum, consulta...) fins al compromís explícit a favor de la proclamació de la independència en la pròxima legislatura.
L’objectiu de l’ANC continua sent el de sumar, sumar i sumar. Per tant, creiem que cal valorar de manera positiva que en aquestes eleccions hi hagi aquesta diversitat d’opcions polítiques que, amb diferents matisos i accents, defensin el dret d’autodeterminació i es comprometin a fer un referèndum o una consulta. Aquesta majoria de formacions polítiques reconeixen explícitament que l’única sobirania rau en el poble de Catalunya.
Voldríem anar més enllà? Evidentment!
Voldríem una declaració més clara i inequívoca, per part d’alguns d’aquests partits, que volen construir un estat sobirà dins d’Europa? És clar que sí!
 
Tot i així, entenem que tots els partits o coalicions que han recollit l’esperit del nostre manifest i que han manifestat el seu compromís de treballar per a l’alliberament nacional seran útils per a l’objectiu únic i comú: Catalunya un nou Estat d’Europa.
A partir del dia 25, serà de vital importància que tots els diputats i diputades que hagin estat elegits amb el mandat de convocar un referèndum per a la propera legislatura comencin a treballar en positiu i de manera conjunta, al màxim consensuada possible, perquè serà a partir d’aquest treball conjunt que en podrem garantir l’èxit del procés.
I cal recordar que no seran només els nostre vots els que donaran legitimitat al procés. Existeix un mandat clar del Parlament de Catalunya que, el 26 de setembre passat, va aprovar una resolució en què constatava la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i instava el govern a fer una consulta dins la propera legislatura. La resolució va obtenir els vots favorables de CiU, ERC, ICV, SI i els diputats Ernest Maragall i Joan Laporta.
L’ANC no dóna suport a cap partit o coalició en concret. Això sí, cap vot independentista es pot quedar a casa el dia 25. El ventall és ampli i des de l’ANC instem a votar aquelles formacions que s’han manifestat, en major o menor intensitat, per avançar en el procés d’alliberament nacional.
Independència és llibertat. Catalunya nou Estat!
Democràcia, Justícia, Llibertat. Catalunya nou Estat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada