BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

26.6.12

ELS NENS I NENES DE 3 A SIS ANYS TAMPOC NO SE N'ESCAPEN

Com ja era de preveure, les sentències contra la llengua catalana i el procés d'immersió lingüística a l'ensenyament van caint l'una darrere de l'altra. Ara ha estat el torn de l'ensenyament infantil de tres a sis anys.

El Tribunal Suprem espanyol ha anul·lat avui els articles del decret de la conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que defineix el català com la llengua normalment emprada com a vehicular en l'ensenyament infantil de tres a sis anys. La setnència afecta diversos articles, entre ells el 4.1 sobre la comunicació en català en 'les activitats orals i escrites de l'alumnat i del professorat, exposicions del professorat, llibres de text i material didàctic, activitats d'aprenentatge i d'avaluació i comunicacions amb les famílies', que ha quedat anul·lat. 

També ha quedat anul·lat l'article 4.3: Els nens i les nenes que cursin el segon cicle de l'educació infantil tenen el dret a rebre l'ensenyament en català i a no ser separats en centres ni en grups classe diferents per raó de la seva llengua habitual.

La sentència no expressa cap dubte pel que fa a la immersió lingüística anul·lant l'article 4.4: En funció de la realitat sociolingüística de l'alumnat, s'implementaran metodologies d'immersió lingüística de la llengua catalana amb la finalitat de potenciar-ne l'aprenentatge.

La meva resposta serà molt clara: dissabte 30 de juny marxaré conjuntament amb milers de compatriotes. Ho faré a Lleida, la mateixa població que ha patit setges ferotges per part dels exèrcits espanyols de les diferents èpoques. Lleida, la ciutat que va ser la primera del Principat a caure en la Guerra de Successió i la primera  a patir els Decrets de Nova Planta. Lleida, que va haver de patir la massacre del convent del Roser on van perdre la vida més de 700 civils al 1707.

Marxarem el dia 30 de juny a Lleida. Marxarem cap a la independència i cap a un nou Estat propi que ens permeti d'una vegada viure en llibertat, viure amb més justícia social i amb més bEnestar per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada