BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

2.5.12

aPARAULA'm! ANY DE LA PARAULA VIVAJa és en marxa la convocatòria per participar, des de la xarxa, en els actes de commemoració del centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, l'Any de la paraula viva.

L'esdeveniment al Facebook ha tret fum aquesta tarda de l'1 de maig i ja hi ha apuntades més de 175 persones. Feu-hi una ullada. En farem seguiment també des del Twitter, a través de l'etiqueta #aparaulam.

Recordem una mica la mecànica i l'origen de la convocatòria (tret d'un apunt al Facebook):

En un país que vivim ofegats per normes, decrets, reglaments i instruccions, quan fem alguna cosa perquè ens ve de gust, no ens calen gaire normes.
 1. Ens adherim a les commemoracions del centenari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, dedicat a l'Any de la Paraula Viva.
 2.  
 3. La data triada és el 9 de maig, data de cloenda de les celebracions i data que coincideix amb la primera reunió de la Secció Filològica.
 4.  
 5. Fem un homenatge conjunt des de la catosfera (com vam fer anteriorment amb Montserrat Roig, amb J. V. Foix, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés i molts d'altres
 6.  
 7. Sota el nom d'aPARAULA'm, des dels blogs o des de qualsevol tribuna on puguem penjar algun escrit nostre, ens comprometem a fer un escrit durant el 9 de maig sobre una paraula que triem i decidim apadrinar pel motiu que sigui.
 8.  
 9. L'escrit és lliure. Sigueu fidels al vostre estil! Pot ser un poema, una fotografia, un vídeo, un escrit... qualsevol cosa.
 10.  
 11. Des de l'organització intentarem fer un llistat de participants tan aviat com sigui possible perquè els pugueu visitar i comentar tots, si us ve de gust, és clar.
 12.  
 13. Si tècnicament ens en sortim volem muntar una mena de puzzle o quadre visual amb totes les paraules triades o els blogs participants. Així, us volem proposar d'apadrinar una paraula i explicar per què l'hem triada. El títol d'una cançó, una paraula guanyadora en una partida d'Scrabble, el nom d'algú important per a nosaltres... Llibertat total, com sempre!
He preparat un formulari de participació. Per facilitar el seguiment i llistat de tots els participants, us proposo que empleneu les dades d'aquest formulari perquè sigui més fàcil saber qui hi participarà i poder oferir llistats generals a les poques hores d'iniciar l'homenatge, el dia 9. És possible que els qui programeu entrades al blog no sapigueu l'URL fins que surti publicada. Us podeu esperar al mateix dia 9 per enviar la vostra participació.

És important participar, sens dubte. Però també compartir. No voldria que perdéssim el sentit de fer quelcom plegats. M'agradaria que poguéssim llegir i comentar el que han fet els altres participants. És el moment ideal per descobrir nous blogs i persones que tenen coses a dir.

Us animem a participar-hi!

1 comentari:

 1. Gràcies, Jaume! De moment, només al Facebook hem aconseguit que la cridi arribi a gairebé 5.000 persones i ja n'hi ha més de 250 apuntades.

  Serà un homenatge dels grossos, ja ho veig a venir!!

  ResponElimina