BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

10.2.12

ESCOLA EN CATALÀ PER LLEI! LA CAL CONVOCA EL DIUMENGE 12 A LES 12


La CAL dóna suport a la convocatòria de “l'Escola en català” i demana als seus socis, sòcies i a totes les persones compromeses amb el futur de la llengua catalana, que aquest diumenge dia 12, a les 12h, siguin presents a la concentració davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Pg. Lluís Companys 14-16 de Barcelona).

Les recents sentències judicials del Tribunal Constitucional espanyol, Tribunal Suprem, i Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, posen en perill una escola catalana que no separi els infants i joves per la seva llengua d’origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada i lliure.

Rebutgem les sentències del Tribunal Suprem espanyol contra l’escola catalana i les demandes que les han inspirades. Volem una educació catalana, tant en llengua com en continguts. La llengua catalana ha de ser la llengua vehicular de l'ensenyament !

Més enllà de la docència, cal que hi hagi investigació i producció científica en llengua catalana feta i orientada a les necessitats dels Països Catalans. Cal redefinir els currículums educatius per tal que aquests parteixin de la nostra realitat social, política i cultural com la via per a fomentar el desenvolupament de la nostra societat de manera harmònica amb el territori.

Fem una crida a continuar reforçant el model d’escola catalana i a lluitar per no posar en perill el futur de la nostra llengua i cultura.
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana convoca a la concentració del diumenge 12 de febrer, a les 12.00h davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Aturem les sentències judicials contra el català a l'escola !
Diumenge 12 de febrer sortim al carrer

La CAL s'adhereix també a la campanya de recollida de signatures:

No acatem la sentència! Blindem per Llei que el català sigui l'única llengua vehicular a l'ensenyament
Llei Defensem l'Escola en Català, presentada al Parlament de Catalunya
Article 1. El català, única llengua vehicular del sistema educatiu
Article 2. El català, única llengua de la comunitat educativa, ad intra i ad extra
Article 3. Els estudiants universitaris tenen dret a cursar totes les assignatures en llengua catalana
Article 4. El català, única llengua d'acollida de tot l'alumnat nouvingut
Article 5. El català, única llengua dels docents
Document complet clicant aquí

1 comentari: