BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

29.2.12

3 DE MARÇ: ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA!

L’Assemblea Nacional Catalana (l’ANC) celebra aquest 3 de març una sessió preliminar a la seva Assemblea General que tindrà lloc el proper 10 de març i que suposarà l’arrencada pública d’aquest moviment.

Prop de 7.000 persones d’arreu de Catalunya –entre membres de ple dret, col·laboradors i simpatitzants- debatran, a més de 200 punts de la geografia catalana, analitzaran les prop de 900 esmenes que s’han presentat als documents fundacionals.

Aquests documents s’agrupen en dos blocs: un sobre l'organització de l'ANC, i un altre sobre l'estratègia per assolir la independència.

Aquest gran acte unitari però disseminat en centenars de punts de debat i votació per a decidir sobre les esmenes, il·lustra el disseny de taca d’oli que el moviment ha decidit fer seu per donar visibilitat i capacitat de participació a tota la població catalana. Després de la votació territorial les esmenes que quedin vives seran votades en la sessió constituent del proper 10 de març, que es farà al Palau Sant Jordi en un gran acte.

La gran quantitat d’esmenes presentades palesa la força i vivesa amb què aquesta associació neix, partint de la Conferència per l’Estat Propi, celebrada al Palau de Congressos el passat 30 d’abril de 2011. L’ANC pretén ser l’hereva de l’Assemblea de Catalunya dels anys 70 i recull el guant i la llavor que el moviment de consultes va sembrar en el país.

L’ANC és una entitat transversal on tothom és cridat a participar sempre a títol individual i sense que importi l’adscripció o el color polític que pugui tenir cada participant, i que només té un objectiu: assolir la massa social crítica que ens permeti arribar a la independència. L’Assemblea té el ferm compromís, recollit en tots els textos fundacionals, de no esdevenir un partit polític ni presentar-se a cap contesa electoral, ni pretén substituir cap entitat del ric teixit associatiu català, sinó només complementar-los per assolir l’objectiu comú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada