BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

6.11.11

GRAN MANIFESTACIÓ A PERPINYÀ COM A CLOENDA DEL CORRELLENGUA 2011


La pluja no va impedir que més d'un miler de manifestants es manifestessin ahir a Perpinyà, entre ells una bona representació de la CAL d'Esplugues.

Amb el lema Llengua, cultura i llibertat, un miler de manifestants van marxar ahir sota una tímida pluja pels carrers de Perpinyà en una jornada d'actes per a cloure el Correllengua 2011. La manifestació, com cada any, va commemorar la signatura del Tractat dels Pirineus, el 7 de novembre de 1659 i en va demanar la derogació. Hi hagué alguns representants polítics com els secretaris generals d'Esquerra i Solidaritat, Marta Rovira i Uriel Bertran, i Anna Arqué, de Democràcia Catalana.

Una vegada arribats al Castellet, Hervé Pi, de la Federació d'Entitats de la Catalunya Nord, va llegir el manifest i tots els assistents van cantar l'himne nacional de Catalunya. Tot seguit es va fer la marxa de torxes del Castellet fins a la Casa Musical, on es van fer els concerts dels grups Rauxa, Les 100 G de Têtes i At Versaris.

Enguany, el Correllengua del Principat ha estat dedicat a la figura de Joan Oliver- Pere Quart, coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la desaparició. A banda ésser considerat un dels millors poetes catalans del segle XX, Oliver es va significar per l'amor a la llengua i el país, i per l'esperit crític respecte a la classe política, que el va fer rebutjar la Creu de Sant Jordi.


Al País Valencià, Manuel Sanchís Guarner i Enric Valor han estat els dos autors recordats per la seva contrastada fidelitat i mestria en l'estudi de la llengua i per la seva estima constant pel país.


En el balanç d'enguany, la CAL destaca que han augmentat de manera notable el nombre d’adhesions a la moció del Correllengua, promulgades als plenaris municipals i de districtes dels ajuntaments. I, també, que el moviment ha arribat per primera vegada a municipis on no ho havia fet fins ara o en indrets on feia molt de temps que no s’hi acostava, com l'Arboç, Girona, Manlleu, Pallejà, Sant Hilari Sacalm, Sant Vicenç dels Horts i la Seu d'Urgell. Al mateix temps, una bona part de les capitals de comarca han celebrat el Correllengua.

Més fotografies a l'espai del Facebook: Àlbum Perpinyà 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada