BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

16.9.11

UNITAT POLÍTICA... O UNITAT D'ACCIÓ?

Cada vegada que s’apropen unes eleccions es parla molt i arreu sobre la conveniència que els partits polítics partidaris  de la independència del nostre país es presentin junts en una única candidatura.

Se’n va parlar abastament en les eleccions al Parlament de Catalunya el 2010 i es torna a insistir ara, de cara a les eleccions al Congrés dels diputats d’Espanya.
Els partidaris i ferms defensors d’aquesta idea aporten els seus arguments com el d’ evitar l’atomització del vot independentista tot adduint que si se sumen candidatures també se sumaran de manera proporcional els vots i, conseqüentment, s’obtindria més representació parlamentària.
Em permeto dubtar d’aquestes afirmacions. La suma de partits no crec que arribés a representar una suma proporcional de vots. Més encara, potser ens enduríem una sorpresa –negativa- en l’hipotètic cas que una candidatura única de l’independentisme es presentés a unes eleccions.
Crec que de vegades confonem la unitat política amb la unitat d’acció. Com a independentista no pretenc en cap moment una unitat política. Entenc que cadascuna de les persones que componem l’ampli espectre de l’independentisme som, ideològicament parlant, molt plurals i diferents. Dins de l’independentisme hi cap tothom; dretes o  esquerres, liberals o socialistes, catòlics o ateus... Els independentistes tenim dret, doncs –i penso que és bo- a disposar d’una opció política que, a banda del nostre objectiu comú d’independència, ens representi també en el sentit ideològic més ampli.
Una altra aspecte molt diferent és, però, la unitat d’acció. ÉS aquest concepte el que hem de tenir molt clar. Unitat d’acció de totes les forces polítiques i la societat civil en un únic objectiu: arribar a la constitució d’un estat propi independent.  
Per això hem d’entendre la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana com un pas més en aquesta desitjable unitat d’acció. Una Assemblea que no serà una suma més de sigles o de grups, sinó un aplegament d’esforços individuals en un treball conjunt que tindrà com a objectiu posar les bases per tal que s’articuli una gran mobilització ciutadana per aconseguir la plena sobirania de la nostra nació.
Treball conjunt amb tothom. Un únic objectiu per a tots.
Unitat d’acció per la independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada