BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

7.1.11

ESPLUGUES DECIDEIX: L'INDEPENDENTISME A LES MUNICIPALS

Reproduïm l'artticle publicat al bloc d'Esplugues decideix a l'entorn de les properes eleccions municipals:

Les eleccions municipals són al tombar de la cantonada. Tots els partits polítics comencen a moure les seves fitxes per situar-se al millor possible davant d’aquests proper comicis.

I Esplugues?

Creiem que l’objectiu principals de les forces polítiques d’Esplugues es aconseguir que el PSC perdi per primera vegada la majoria absoluta i es vegi obligat a pactar durant la propera legislatura, ja sigui un pacte de govern estable o pactes aïllats durant els propers quatre anys.

Les condicions perquè això es produeixi semblem òptimes, només cal donar un cop d’ull a les xifres obtingudes pels diferents partits durant les passades eleccions al Parlament de Catalunya. Estem d’acord que no són valors que es puguin extrapolar d’una a altra consulta electoral, però sí que convindrem que són significatius de determinades tendències dels votants.

Si ens fixem en aquests resultats, veiem que existeix el perill real que ERC perdi l’únic regidor que té al consistori. D’aquesta manera, l’independentisme es quedaria sense representació política a l’Ajuntament, una representació que va costar molt d’aconseguir.

En les passades eleccions es va produir una fragmentació del vot independentista entre les tres forces polítiques que el representaven :

ERC 937; SI 319; Reagrupament 101.

Sense oblidar, però, la quantitat de vot independentista espluguí que deuria anar a parar al sac de CiU.

De cara, doncs, a les properes eleccions municipals caldria garantir que el vot independentista no es disgregui, acabi malmetent-se i ens quedem sense representació a l’Ajuntament d’Esplugues.

Demanaria, doncs, responsabilitat a tothom i que hi hagi una sola candidatura independentista en les properes eleccions municipals que impedeixi la disgregació del vot sobiranista.

Responsabilitat a tothom... també als votants perquè donin suport a aquesta possible candidatura i que no malmetin el seu dret de vot en altres opcions que es dediquin a pregonar el suposat “vot útil”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada