BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

24.12.10

UN NOU ATAC... FINS QUAN?

Quan encara ens sentim indignats per la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüiística, ahir mateix, el Consejo de Ministros va acordar demanar al President del Govern la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Catalunya 4 / 2010, de consultes populars per via de referèndum, en vulnerar les competències exclusives de l’Estat sobre la regulació i convocatòria de referèndums.

El Govern entén en la seva proposta de recurs, que compta amb el dictamen favorable del Consell d’Estat, que aquesta Llei estableix el procediment per a un nou tipus de referèndum d’iniciativa autonòmica no previst en la Constitució, ni en l’Estatut d’Autonomia, a més de contravenir la Llei Orgànica 2 / 1980 que regula les diferents modalitats de referèndum.

La proposta de recurs està en sintonia amb la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya del passat 28 de juny. S’hi assenyala que l’article 122 és “perfectament conforme amb la Constitució, en el benentès que en l’expressió” qualsevol altre instrument de consulta popular “, no es” comprèn el referèndum “.

Fins quan estem disposats a aguantar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada