BLOC CALdesplugues

Bloc d'informació i opinió de la CAL d'Esplugues

18.11.10

EL REPETIDOR DE MONTDÚVER

En aquest país, com si de corrents de moda es tractés, ciutadans i mitjans d’informació acostumem a parlar, debatre i dedicar esforços amb molt d’entusiasme a qüestions que, després, sovint van caient en l’oblit. Pugem, com surfistes professionals a la cresta de l’ona, per més tard bolcar i caure de la manera més estrepitosa.

Hi ha algú que es recordi de les emissions de TV3 al País Valencià? Algú s’ha adonat que des de fa mesos, al Principat ja no podem rebre les emissions digitals de Canal 9? Algú està assabentat del camí que segueix la ILP Televisió sense fronteres?

La història de les emissions de TV3 al País Valencià està plena d’obstacles, sancions i atacs frontals per part de l’espanyolisme més ranci que, d’aquesta manera, intenta dividir i fragmentar la llengua catalana i amb ella qualsevol idea de Països Catalans. Uns atacs que mai s’han aturat i que continuen ben vius, malgrat que la gent del nord ens comportem com si el tema no anés amb nosaltres.

Els partits nacionalistes espanyols, PP i PSOE, s’han unit quan ha convingut per impedir les emissions de TV3 al País Valencià. El PP, que hi governa des de fa més de catorze anys, s’ha mostrat especialment dur i combatiu. Les amenaces, expedients i sancions a Acció Cultural del País Valencià i, sobretot, el tancament de repetidors, han estat una constant en els darrers temps.

No hi ha cap voluntat de diàleg ni tampoc d’arribar als famosos acords de reciprocitat que des de la Generalitat catalana ens havien promès. El govern del PP continua amb la seva particular persecució, iniciada l’any 2007, contra ACPV i TV3. Malgrat, però aquests tres anys d’esforços de tota mena, el PP no ha aconseguit tancar els repetidors més importants: Perenxisa, Bartolo i Montdúver Ara, però, el Govern valencià torna a la càrrega i demana novament als tribunals –els quals en anteriors ocasions ho havien desestimat- autorització per al tancament del repetidor de Montdúver (que cobreix la comarca de la Safor i parts de les de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Marina Alta), que hauria de tancar el proper 15 de desembre.

Des del nord i des del sud, se’ns acusa, a la gent del Principat, de tenir una actitud excessivament passiva amb tot el que afecta a la llengua i la cultura catalanes a la resta dels Països Catalans. Caldria que hi reflexionéssim, perquè tot el que afecta una part del territori repercuteix en la nació sencera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada